Witam wszystkich
Otóż moja skrzynia a audi A3 1.8 AGN skrzynia 4 biegowa autko z 98r. działa według mnie jak należy nie szarpie przy zmianach biegów, przy przełączaniu z D na 1,2,3 nie szarpie lecz jest mały problem gdy stanę na stromym podjezdzie i puszczę hamulec autko stoi w miejscu nie cofa się to jest ok ale często się zdarza na mniejszych podjazdach gdy trzymam mocniej na hamulcu nożnym i go puszcze to auto się cofa przez jakies 5sekund i zaczyna jechać do przodu jeśli znowu nacisne mocniej chamulec i puszczę znowu się cofa. Jak już się cofa i dodam minimalnie gazu to jedzie normalnie do przodu. Dzieje się to tylko po naciśnięciu hamulca. testowałęm ostatnio czy bez hamulca też tak się dzieje więc jechałem powoli pod górę puściłem gaz aż auto się zatrzymało pod górkę i auto się zatrzymało i stało w miejscu bez cofania wcisnąłem gaz i ruszyło płynnie. Proszę o jakieś wskazówki co z tym automatem jest nie tak. Dodam że olej niedawno wymieniony wraz z filtrem poprzedni po spuszczeniu był czysty.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
jeśli się to dzieje pod ostrą górkę to jest ok, jeśli pod malutkie wzniesienie to juz nie bardzo,
przy niewielkim nachyleniu po puszczeniu hamulca autko powinno ruszyć do przodu, pod większą może to chwile potrwać
no właśnie problem w tym że pod ostro górę jak lekko wcisne hamulec zeby się zatrzymał samochód to auto stoi w miejscu ani drgnie na D i bez wciśniętego hamulca. Lecz jak na mniejszych górkach mocniej wcisnę hamulec postoje tak kilka sekund i puszczam hamulec to autko się cofa jakieś pół metra mówie o małym wzniesieniu i dopiero rusza jak znowu nacisne hamulec to znowu się cofa. Pod strome górki to nie wystepuje moge stać na D godzine (nie bawiłem się oczywiście w godzinne stanie) i bez hamulca i auto ani drgnie do tyłu poprostu stoi w miejscu przy tym ze skrzyni nic nie słychać nic nie trzeszczy itd
Już nie wiem co to moze być znajomy co się zna ale meszka 400km odemnie mówił mi że dziwne że na stromych górkach to nie występuje a na małych tak dodam że nie zawsze tak jest zależy chyba od humoru samochodu heh
[ Dodano: Pon Lut 22, 2010 22:39 ] Pomoże ktoś ?? napewno są tu tacy którzy w tym temacie siedzą
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Premiera modelu 3008DKR MAXI Peugeot Sport, zespół mający na swoim koncie dwa niedawne zwycięstwa w edycjach 2016 i 2017 legendarnego Rajdu Dakar (edycja tegoroczna odbyła się w styczniu w Ameryce Południowej), przedstawia samochód, który ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.