Problem z automatyczną skrzynia biegów audi A2 1.2 TDI

21 Sty 2011, 21:50

Dzień dobry...

Kupiłem audi a2, lekko uderzone. Przed kupnem nim nie jeździłem, podczas jazdy testowej okazało się ze nie ma czwartego biegu. Otóż sytuacja wygląda w ten sposób ze jadę, biegi zmienia normalnie i wszystko działa dobrze do czwartego biegu. Przy próbie włożenia czwartego biegu przez automat coś tak zacharczy cicho i wyrzuca na luz i z autem nic się dzieje, nie ma gazu ale trzyma go na wolnych obrotach. Pomaga tylko wyłączenie samochodu i odpalenie na nowo i tak w kółko.

Drugi problem jaki zauważyłem to taki że nie działa manualnie przerzucanie biegów.

Macie jakieś pomysły co to może być ? Bardzo byłbym wdzięczymy za pomoc.
m.sta
Nowicjusz

Miejscowość: Bochnia

22 Sty 2011, 00:40

Proszę się zapoznać z tym .
Proszę również zapoznać się z tematyką działów na forum i pisać tematy we właściwych tematycznie działach.
Przeniesiono.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Sty 2011, 00:58

Skrzynia pracuje w trybie awaryjnym dlatego nie możesz przerzucać biegów.Wyłączenie samochodu i odpalenie na nowo pomaga bo wtedy wychodzi z tego trybu dopóki znowu nie zarejestruje błędu.
Undertaker
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa fabryka Audi w meksykańskim San José Chiapa
    Budując nowy zakład produkcyjny w meksykańskiej miejscowości San José Chiapa, Audi jeszcze bardziej wzmacnia pnącą się w górę sprzedaż na rynku północnoamerykańskim. Położenie kamienia węgielnego w stanie ...