Problem z biegami peugeot 307 1.6

10 Sty 2019, 22:07

Witam. Mam problem ze zmianą biegów. Mianowicie, po zatrzymaniu sie na czerwony świetle i ruszeniu z miejsca miałem problem z wrzuceniem 2 biegu (wszedł ale cięzko) 3 i 4 bieg wszedł bez problemu po wbiciu 5 biegu okazało sie ze samochód po mimo rosnących obrotów nie przyśpiesza tak jak by był na luzie następnie po wrzuceniu wstecznego nie mogłem go wybić w końcu przy użyciu trochę siły się udało po czym przez krótki czas było ok po za tym ze nadal nie było i nie ma 5 biegu. Problem wystąpił momentalnie, przed tym nie było nic niepokojącego. Gdzie szukać przyczyny?
kkoza
Obserwowany

15 Sty 2019, 20:56

Czy na pedale sprzęgła nie odczułeś jakiś różnic w stosunku do tego jak wcześniej biegi wchodziły dobrze?

Do sprawdzenia na pewno odpowietrzenie wysprzęglika, a biorąc pod uwagę to że na 5 biegu nie chciał przyspieszać może być też i sprzęgło które ślizga się.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...