Problem z brief???

24 Maj 2011, 19:00

Witam, kupiłem auto od pośrednika z belgii, mam wszystkie dokumenty, podczas rejestracji urzędniczka podważyła autentyczność brief, gdyż nie ma na nim widocznego znaku wodnego, czy brief belgijski posiada takowy znak, wiem że niemiecki i holenderski taki posiada?
mudi27
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

25 Maj 2011, 08:41

mudi27 napisał(a): podczas rejestracji urzędniczka podważyła autentyczność brief, gdyż nie ma na nim widocznego znaku wodnego,

Wejdz na stronę MI i porownaj sobie wzory DR z Belgii...
mudi27 napisał(a): czy brief belgijski posiada takowy znak

Miałem i mam z tym do czynienia ale na takie szczegóły nie zwracałem uwagi... :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Maj 2011, 15:57

przynajmniej wiem już że pojazd nie jest kradziony, była policja i nic nie stwierdziła, sami zgłupiali, bo kolor dowodu i papier tak jakby za gruby, no i ten znak wodny? faktycznie dowód wygląda tak jakby w oleju leżał, lub mokry parę razy był. Ale oczywiście nasze urzędniczki nadal nie wiedzą co zrobić, najlepiej nie pozwolić na rejestracje i mieć cię w d..., a ty łysy ze tresu siedz, no i bez pieniędzy(:
mudi27
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

02 Cze 2011, 20:06

Złóż wniosek o rejestrację i czekaj. Jeśli urząd stwierdza, że masz nielegalne dokumenty to kieruje sprawę na policję i niestety będzie to trwało a skutek może być całkowicie nieoczekiwany.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

19 Lut 2012, 21:43

Czy ktoś spotkał się z sytuacją, że w ogłoszeniu podane jest brak dokumentów. Czy można uzyskać dokumenty do takiego i legalnie go zarejestrować? Chodzi oczywiście o pojazd w Belgii.
czarek098
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: mondeo MKIII
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...