Problem z centralnym zamkiem i elektryką Skoda Octavia 1998r

25 Lut 2013, 22:08

Witam

W niedziele kupiłem samochód marki Skoda Octavia 1.8 z 1998 r. Ma kilka problemów z centralnym zamkiem i elektryką. Mam nadzieje, że ktoś pomoże mi sobie z tym w jakimś stopniu poradzić.

Po pierwsze kiedy otwieram samochód pilotem, to otwiera się bez problemu tzn za drugim kliknięciem, za pierwszym migają tylko światła, ale kiedy chcę zamknąć pilotem tu pojawia się problem, ponieważ zamek nie chce się zamknąć, tak samo kluczykiem nie mogę zamknąć samochodu od strony kierowcy, ponieważ kluczyk się przekręca, jedyne zamknięcie auta jest możliwe od strony pasażera. Tak samo nie mogę zamknąć bagażnika, kiedy drzwi się zamykają bagażnik zostaje otwarty, kluczykiem też jakoś nic nie daje, kiedy przekręcam kluczyk w bagażniku do pozycji otwarcia to szyby elektryczne wszystkie samoistnie się otwierają i zamykają kiedy kluczyk przekręcę w drugą stronę.

Drugi problem to elektryczne regulowane lusterka. Prawe reguluje się bez problemu, ale kiedy przełączam na lewe to w dalszym ciągu reguluje się tylko prawe.

Kolejnym mankamentem jest problem z elektrycznym szyberdachem. Nie można go otworzyć poprzez przyciski.

Trochę się rozpisałem ale mam nadzieję że mi pomożecie. Dzięki.
plosik1989
Początkujący

Prawo jazdy: 30 04 2009

27 Lut 2013, 17:00

Masz coś z modułem komfortu w swojej skodze, trzeba by było popatrzeć jakie błędy są w sterowniku.
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Nissan LEAF
    Przenosząc technologię Zero emisji na nowy poziom, nowy LEAF produkowany w Europie będzie miał swój światowy debiut w Genewie. Nowy LEAF, który został zaprojektowany i opracowany ze szczególnym uwzględnieniem ...