Problem z centralnym zamkiem Land Rover

01 Kwi 2012, 08:29

Witam
Mam problem z centralnym zamkiem. Z pilota zamyka wszystkie drzwi a nie otwiera żadnych. Można otworzyć tylko prawe kluczykiem, resztę drzwi można otworzyć od środka. Otwiera z pilota tylko tylne drzwi po dwukrotnym naciśnięciu.
Proszę o radę
staś50
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: land rover freelander

07 Kwi 2012, 16:29

Witam
Co do dwukrotnego naciśnięcia jest to prawidłowe. Po pierwszym naciśnięciu powinno otworzyc drzwi kierowcy a po drugim dopiero resztę
Można wiedziec czy czasem nie ma kolega "przekładańca" ?
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

08 Kwi 2012, 08:04

Witam. Tak to jest anglik,ale po przekładce wszystko działało poprawnie
staś50
Nowicjusz

08 Kwi 2012, 08:38

No niestety tak to jest z angolami
Jeśli przekładka była robiona niedawno to polecam przejechac się do wykonawcy i poprosic o naprawę "gwarancyjną"
Poszukaj na forum gdzie jest sterownik centralnego i poruszaj kostkami, może wystarczy
Jeśli autko z drugiej ręki to tylko elektryk
WESOŁYCH ŚWIĄT
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Kwi 2012, 08:42

Witam.Sterownik centralnego zamka znajduję się w prawych drzwiach,wypinałem kostkę ale nic nie pomogło,jestem już umówiony z elektrykiem po świętach.Dzięki za radę.przeróbka była wykonana 3lata temu.Pozdrawiam
staś50
Nowicjusz

13 Wrz 2013, 07:14

Witam! Mam podobny problem. Mam 3-drzwiowego frika i nie działa centralny tzn. otwieram go kluczykiem od strony kierowcy ale tylko te drzwi się otwierają muszę wsadzić kluczyki w stacyjkę i przekręcić wtedy otwierają się pozostałe łącznie z bagażnikiem. Zamykanie odbywa się normalnie zamykam kluczykiem i wszystkie drzwi się zamykają. Elektryk zasugerował wymianę zamka w drzwiach od kierowcy że niby nie dostaje prądu i dlatego nie otwiera wszystkich drzwi. Dziwi mnie to trochę bo przy zamykaniu dostaje prąd i działa. Może macie jakiś pomysł. Dodam że auto nie jest przekładańcem.
liptoms
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem na narty - o czym trzeba pamiętać?
    Rozpoczął się okres ferii zimowych, a tym samym rodzinnych wyjazdów na narty. Jeżeli taka podróż ma odbyć się samochodem, warto zastanowić się nad sposobem przetransportowania nart, a także przygotować się do ...

13 Wrz 2013, 09:09

Prawdopodobnie styki master w zamku bądz siłowniku ( nie wiem co tam jest włożone ) nie mają przejścia na otwieranie. Prawdopodobnie master jest w zamku, skoro mechanik zalecił wymianę zamka.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000