Problem z chłodnicą - wyciek płynu chłodzącego

29 Cze 2018, 09:56

Witam,
mam problem z chłodnicą. Zauważyłem duzy wyciek plynu dzis rano.
Wiem że cos jest nie tak z króćcem poniewaz samochod byl ostatnio u mechanika i stwierdzil uszkodzenie ale niestety ze wzgledów finansowych wstrzymałem sie z naprawa. Parę razy juz dolewalem plyn oraz raz uszczelniacz jakies 3tyg temu.
Mam jutro wyjazd, do przejechania jakies 350km łącznie. Co moze sie stac? moze sie tak zdazyc ze w pewnym momencie samochod na trasie odmowi posłuszeństwa czy zaryzykowac i np co jakis czas dolewac plyn?
Dziekuje od razu za wszelkie rady
auto2003
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 09 2010
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Rok produkcji: 2003

29 Cze 2018, 10:11

Poprostu musisz co jakiś czas sprawdzać stan płynu i trzymać jego poziom, ale tyle co wydasz na płyny i uszczelniacze to juz dawno bys zrobił ten kruciec i miał z głowy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Cze 2018, 10:50

Czyli raczej nie powinno nic strzelic podczas jazdy jesli bede kontrolowal poziom plynu? Mam niestety male doswiadczenie takze dziekuje za odpowiedz.
Teraz juz wiem ze trzeba bylo jednak juz dawno to naprawic, po weekendzie zglosze sie do mechanika
auto2003
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 09 2010
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Rok produkcji: 2003

29 Cze 2018, 11:15

auto2003 napisał(a):Czyli raczej nie powinno nic strzelic podczas jazdy jesli bede kontrolowal poziom plynu?
Tego nik Ci nie zagwarantuje, może być również tak że układ Ci się zapowietrzy i będzie się gotował
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne