Problem z demontażem listwy mocującej akumulator

27 Lis 2022, 13:08

Witam mam problem z odkręceniem nakrętki przytrzymującej listwę trzymającą akumulator w plastikowej obudowie. Nakrętka obraca się wraz ze szpilką. W jaki sposób unieruchomić szpilkę , aby odkręcić nakrętkę ? . Szpilka osadzona jest w plastikowej obudowie .Sama szpilka siedzi w gdzieźcie i obraca się wokół własnej osi , nie odkręcając się. Nie mam innego sposobu na demontaż akumulatora. Jestem przez to uziemiony.
Proszę o poradę.
badnews96
Nowicjusz

27 Lis 2022, 13:41

Dodatkowo :Potraktowałem nakrętkę i śrubę odrdzewiaczem WD40, niestety nic to nie dało
badnews96
Nowicjusz

27 Lis 2022, 14:04

Jak to wygląda możesz wrzucić jakieś zdjęcie? Co to za samochód?

Nie masz możliwości złapania tej szpilki kombinerkami albo jakimiś szczypcami zaciskowymi? Nie ma ona z góry nacięcia pod płaski śrubokręt?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Lis 2022, 14:09

Nie jestem w stanie przetrzymać szpilki kombinerkami, nacięcia też nie ma żeby przetrzymać szpilkę wkrętakiem. Jest to samochód ford fiesta mk7
badnews96
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Spider
    Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...
    Top Safety Pick dla modeli Mitsubishi ASX i Lancer
    Eksperci z instytutu Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) zaliczyli dwa modele z rocznika 2013 dostępne w salonach Mitsubishi Motors North America (MMNA) do grona najbezpieczniejszych pojazdów oferowanych ...