Problem z dokumentami od butli do auta

08 Lis 2012, 16:45

Witam serdecznie. pisalem juz na innym poście ale nie otrzymalem odpowiedzi i postanowilem napisac nowy temat. A mianowicie kupilem poloneza od pewnego dziadka, mowil ze wszystko ok ale nie mogl znalesc dokumentow od butli z gazem lecz gaz jest wbity w dowod osobisty. wiec tak kupilem to auto za 500 zl po czasie dostale dokumenty od butli. chciałem je przerejestrowac lecz zwolniono mnie z pracy i nie moglem tego zrobic z powodu braku pieniedzy, jedyną rzeczą jaka zrobilem to wypowiedzialem oc ktorego juz nie ma od kilku dobrych miesiecy, co najlepsze raczej najgorsze ten dziadek Zmar :(. a teraz nie stac mnie na przerejestrowanie tego samochodu a przedewszystkim naprawy sprzegla gdzie biegi juz nie wchodzią i wymiany bytli z gazem na nową gdzie juz wyszedl przeglad butli, zrobienia przeglodu i wykupienia oc i zaplacenia pewnie kary jaka juz by bylo naliczona, chce sie tego samochodu pozbyc najlepiej na zlomie jak sie da, lecz nie wiem co mam teraz zrobic nie wiem czy wchodzi w rachubę sprzedanie tego samochodu. proszę o pomoc.
gitro88
Obserwowany

Auto: polonez

08 Lis 2012, 18:44

Jedź na złom/szrot i spróbuj sprzedać, oni ci tam powiedzą co do kwestii sprzedaży. Co do zrobienia przeglądu, jedź do gazownika. Na pewno nie jesteś pierwszą osobą na świecie, która nie posiada dokumentów do butli. Pewnie będziesz musiał wymienić butlę i wtedy dostaniesz dokumenty.
Na forum niczego się nie dowiesz jak sam nie pojeździsz po ludziach i nie popytasz...
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

09 Lis 2012, 08:06

Z zezłomowaniem nie powinno być problemu..

kamil638 napisał(a):Na forum niczego się nie dowiesz

Chyba lekko przesadzasz ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

09 Lis 2012, 09:56

silvo44 napisał(a):Chyba lekko przesadzasz ...

Fakt, trochę przesadziłem. Chciałem tylko zmotywować autora postu, żeby sam coś spróbował załatwić. Gazownik by wszystko wytłumaczył co do dokumentów na butlę.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Akumulator zimą
    Śnieg, ostry mróz… jednym słowem zima – to czas, kiedy nawet najlepsze akumulatory potrafią zawieść i spowodować, iż nasz samochód w pewnym momencie po prostu nie odpali. Co robi wtedy kierowca? ...