Problem z elektroniką - Dodge Magnum

11 Wrz 2019, 18:43

Witam. Mam problem z autem sprowadzonym z USA. Po przekręceniu zapłonu nie zapalają sie kontroli ABS i ESP oraz nie mogę połączyć się ze sterownikiem ABS. Sterownik przekładany do innego auta i wszystko ok. Myślałem ze może moduł FCM leczy po podmianie dalej to samo. Pozostaje chyba sprawdzenie wiązki. Może ktoś ma jakiś pomysł.
BlackUncle
Obserwowany

12 Wrz 2019, 09:44

Jakie dokładnie dostajesz błędy przy próbie połączenia ze sterownikiem ABSu? Jeżeli przekładałeś go do innego auta i działa bez problemu tak jak napisałeś musisz szukać problemu w wiązkach, może cos z zasilaniem. Bezpieczniki wszystkie sprawdzałeś?

Licznik jest sprawny? Można mu zrobić test i sprawdzić czy kontrolki funkcjonują?

Pamiętam, że w Dodge test licznika i jego wskaźników robiło się poprzez przytrzymanie przycisku kasowania licznika przebiegu dziennego i włączenie w tym momencie stacyjki do pozycji ACC (ON). Jak zobaczysz że test się zaczął puszczasz przycisk. Najpierw testowane są wskazówki, a później kontrolki.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Samochody osobowe przekazane dla szkół samochodowych
    Renault Polska przekazało samochody szkołom samochodowym w Strzelcach Opolskich, Opolu i Gdańsku. Uczniowie będą korzystać z nich podczas zajęć praktycznych. Do Niepublicznej Szkoły Branżowej I Stopnia w Strzelcach Opolskich ...