Problem z elektryczna szybą Renault Laguna II

08 Wrz 2017, 06:29

Cześć mam pewien problem z szybą lecz nie wiem co może być tym spowodowane póki co nie chce rozbierać boku bo się na tym nie znam i nie chce tego pogorszyć.

Problem z elektryczna szybą Renault Laguna II
Helion12
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Auto: Renault Laguna II

08 Wrz 2017, 06:32

Czerwonymi paskami zaznaczyłem do jakiego najwyższego/najniższego poziomu potrafi szyba podnieść się elektrycznie wyżej/nizej się nie da bo się nie wiadomo czemu blokuje, silnik dalej nie pracuje.
Helion12
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Auto: Renault Laguna II

13 Wrz 2017, 12:39

Jak silnik dalej pracuje, a nie podnosi i opuszcza szyby to jest jakiś problem z całym mechanizmem. Jeżeli by się wyłączał przy tych pozycjach to inna sprawa. Będziesz musiał zajrzeć do środka i sprawdzić co się tam dzieje.

Wcześniej szyba działała bez problemów nie miałeś jakichś oznak typu niedomykanie lub nie otwierała się do końca?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

13 Wrz 2017, 18:09

Nie słychać tam dziwnych odgłosów??? Wygląda to na uszkodzoną linkę od mechanizmu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Wrz 2017, 09:28

Mój szwagier też ma ten problem, przypadkiem rozmawiałem z nim o tym wczoraj. Chętnie poznam rozwiązanie tego problemu, podrzucę mu.
Zapytam go też, w jaki sposób naprawił swoje, jeśli będzie pierwszy.
Kupiłem tempomat i cześć ;)
damian90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 01 2008
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna

15 Wrz 2017, 11:39

Tak czy inaczej trzeba zdemontować boczek i sprawdzić co blokuje szybę. Może to być linka, sprawa prowadnicy, ale wtedy szyba musiałaby coraz ciężej chodzić i byłoby to rozłożone w czasie. Może też być uszkodzona plastikowa prowadniczka, która jest na samej górze. Jak pęknie, to się będzie obracać i blokować szybę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...