REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Wiem że są dwie . To wynika również ze schematu który mówi że to jest prosty układ jak budowa cepa . W tej drugiej lampie sprawdż czy jest masa . Czasami kostka przyłączeniowa do lampy się niejako psuje , zgrzana / przytopina . Styki śniedzieją . Nie będzie dobrej masy to będzie robiła się choinka . Wierz mi tutaj nie ma ciężkiej sprawy .Szefito napisał(a):są dwa swiatla cofania, jedno dziala, drugie dzialalo kiedys teraz nie mimo ze zarowka jest dobra, zmienilem zarowke na inna mimo wszystko to zrobila sie choinka - kierunki, stop, wszystko na raz zaczelo sie palic. ciezka sprawa z tym jest
To skąd tyle tematów na internecie odnośnie walenia pięścią w budkę licznika aby podświetlenie wróciło ? I to akurat Corsa B ? Tam są malutkie żaróweczki gdzie, jeśli włókno się przepali to raz świeci a raz nie . Chcesz się dniami zastanawiać to proszę bardzo . Parę chwil i żaróweczki wymienione .Szefito napisał(a):Nie wydaje mi sie aby zarowki byly tam złe bo to raz dziala raz nie
No tutaj się zastanawiam . Nie patrząc w schematy założyłem że guzik do włączenia oświetlenia bagażnika jest w klapie i ma powiązanie z oświetleniem sufitu . Bo wspomniałem o przelotce a wtedy przez nią idą przewody do ogrzewanej szyby i oświetlenia wnętrza . Gdyby tam w tej przelotce zrobiło się zwarcie to taka możliwość jest prawdopodobna . Ale ......schematy mówią że oświetlenie bagażnika nie ma połączenia z instalacją oświetlenia wnętrza . Z tym że być może jest alarm dokładany i ktoś to montując połączył te dwa układy .Szefito napisał(a):No a jesli chodzi o oswietlenie sufitu, to ma to cos wspolnego z podgrzewaniem tylnej szyby? Dziwna sytuacja ze podepne kabelek od podgrzewania szyby i nagle lampka sie jarzy, nie pali sie na 100% tylko jarzy tak na 30% i trzeba odpinac szybe