Problem z gazem icom jtg

13 Gru 2011, 22:27

Witam. Mam problem z gazem icom jtg. nie chce się się przełączyć na gaz, zaczyna pikać że nie ma gazu a gaz jest na pewno. co się dzieje i gdzie to można naprawić w woj. mazowieckim??
willi91
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 11 2009
Auto: Seat Toledo

14 Gru 2011, 19:43

Może elektrozawór się zaciął/zepsuł i nie puszcza gazu z butli podjedź gdzieś do gazownika niech sprawdzi albo podzwoń i po pytaj najpierw.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

22 Mar 2012, 20:01

Witam. Znów mam problem od wysokiej prędkości około 160 wyłącza mi się gaz i automatycznie przęłoncza na benzyne.
willi91
Nowicjusz

23 Mar 2012, 09:16

A filtry kiedy wymieniales ,jesli jest wiekrze zapotrzebiwanie na moc a niema paliwa to wskakuje na bp ,jak filtry zasyfione to mniej gazu puszczaja .
dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
dalton
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
Auto: Audi a4
Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

27 Mar 2012, 20:36

Jakieś kilka miesięcy temu wymieniałem pompe gazu która znajduje sie w tej butli a razem z nio filter. w tej instalacji są gdzieś jeszcze filtry?? To są nie typowe włoskie gazy więc może ten filter jet nie orginalny i to go boli??
willi91
Nowicjusz

03 Kwi 2012, 22:08

Uważam, że nie warto diagnozować tej instalacji przez forum. Jeśli wymieniałeś pompę to rozumiem, że znasz warsztat który się specjalizuje w inst. ICOM. Z opisu pierwszy nasuwający się wniosek to to że pompa nie daje rady.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Ekstremalny terenowy ratowniczy pick-up
    Stworzona na bazie Nissana Navara Tekna z podwójną kabiną - aktualnym Międzynarodowym Pick-upie Roku - koncepcyjna Navara EnGuard charakteryzuje się wieloma specjalnie zaprojektowanymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi ...