PROBLEM Z GAZEM, TO PILNE !!

23 Sie 2007, 18:54

Witam...

Kupiłem od kumpla Hondzinke Civic IV i ją rozwaliłem wczoraj :(, i kupiłem sobie BMW E30 89r. silnik 2,0 tylko mam pewien problem a mianowicie nie stac mnie na benzyne ;/ bo to żre jak smok ale zato duzo mi za to daje :) ma buta niesamowitego i jestem zadowolony ale pomyslałem, że skoro mnie nie stac na benzyne to musze zamontowac gaz ;/ i mam pytanie jak moja Buma będzie jeździć na gazie i czy osiagi pujdą w dół a jak tak to o ile ..... Po prostu co się stanie jak zamontuje gaz i co mam ewentualnie robić aby dobze na tym gazie jeździłą :(

Prosze o pomoc .
Life is good
tomik666
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: kambodża

23 Sie 2007, 21:01

8) Tak sobie myślę, że to nie jest problem z gazem, a raczej z Tobą... :wink: Jeśli nie chcesz strat na mocy - MUSISZ na instalację poświęcić jakieś 4 koła; wtedy jakoś dasz radę... :D I weź pod rozwagę, że auto zużywa gazu ~ 20% więcej, niż benki - chociaż po ok 2 zł/ litr.
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

24 Sie 2007, 00:13

kardio ze mną nie jest problem ale jak z toba to spoko nie wnikam :) może żre 20% wiecej ale wychodzi taniej jakby nie patrzeć :P
Life is good
tomik666
Nowicjusz
Awatar użytkownika

24 Sie 2007, 07:34

:D :wink: Trafił frant na franta - znaczy się swój na swego...? :D
kardio
Początkujący

24 Sie 2007, 08:46

kardio napisał(a)::D :wink: Trafił frant na franta - znaczy się swój na swego...? :D

OFF TOP !!! Proszę pisać na temat.

Proszę też nie ubliżać autorowi :
kardio napisał(a):Tak sobie myślę, że to nie jest problem z gazem, a raczej z Tobą...
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie

24 Sie 2007, 09:43

Zadaje pytanie na forum w odpowiednim dziale bo chcem uzyskac odpowiedź od kogoś kto ma o tym pojęcie w końcu po to jest to forum jak by nie patrzeć a tu co .... "no coment" .

Jak by ktos jeszcze czytał ten post, ktos z głową i będzie mniał o tym pojęcie to niech mi napisze a będe naprawde wdzięczny.

Kasik pozdro [jedyny normalnie umi odpisac]
Life is good
tomik666
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti Chiron - super samochód
    Bugatti Chiron to super samochód produkowany przez niemiecką markę Bugatti. Jest to następca modelu Veyron i jednocześnie jedno z najszybszych i najbardziej luksusowych samochodów na świecie. Chiron został zaprojektowany ...

24 Sie 2007, 16:44

tomik666: Do pojemności 2.0 powinieneś zamontować instalację z sekwencyjnym wtryskiem gazu będącego w fazie lotnej za jakieś 3000zł. Absolutną przyjemność będziesz miał po zamontowaniu IV-tej generacji z bezpośrednim wtryskiem gazu ciekłego, ale to już droższa sprawa - powyżej 5ooo. Polecane instalacje, to BRC ze sterownikiem STAG 300...Teraz dobrze, proszę Pani Moderator???
kardio
Początkujący