Problem z głosnikami!!

20 Lis 2007, 23:25

Witam wszystkich, posiaqdam audi 80 b3, do wczoraj mialem radio i tylko dwa glosniki z przodu (graly bardzo dobrze i bez zarzutu) wczoraj kupilem nastepne 2 i zamontowalem je z tylu oraz pociagnelem kabel do radia.
Problem jest w tym ze jak slucham teraz cd mp3 czy radia slychac kruciutkie przerwy w glosnikach, czasem one sa czzeste a czasami rzadkie- sa to chwilowe przerwy!! Nie znam sie na tym, i mam juz dosc wkladania kasy, chcialbym jakos sam rozwiazac ten problem, ktos mi powiedziual ze to przerwa w pradzie i ze przez takie cos samochud moze sie zapalic?? Z GORY DZIEKI WIELKIE ZA ODPOWIEDZ
sokoo
Nowicjusz

22 Lis 2007, 01:11

Jeżeli nie wyjmowałeś bezpieczników z radia, to wydaje mi się, że samochód ci się nie zapali:). A to że są przerwy przy słuchaniu cd, to może wina radia. Ale tu też nie jestem pewien. Sprawdź jeszcze raz czy dobrze masz podpięte wszystkie kable.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

26 Lis 2007, 00:48

Głosniki sa dobrze podlaczone, lecz dzisiaj zauwazylem smieszna faze, jak stoje na zgaszonym to nie tnie wogole lub bardzo rzadko lecz jak jade i daje gazu to caly czas tnie, puszcze noge z gazu przestaje sie ciac i znowu daje gaz to przerywa:) o co tu chodzi??
sokoo
Nowicjusz

26 Lis 2007, 01:35

HA :D ciekawe to jest. Chociaż ciebie to pewnie nie śmieszy :D
Niestety ale nie wiem co tam jest nie tak.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

26 Lis 2007, 14:44

A to "cięcie" jest na wszystkich głośnikach, czy tylko na tych nowych?
Piterek
Nowicjusz

26 Lis 2007, 22:51

Piterek napisał(a):A to "cięcie" jest na wszystkich głośnikach, czy tylko na tych nowych?

na wszystkich
sokoo
Nowicjusz

27 Lis 2007, 18:48

Zrób taki eksperyment:
1. sprawdż zachowanie radia obciążonego tylko zestawem nowych głośników
2. podłącz oba zestawy głośników, ale połączonych szeregowo
Piterek
Nowicjusz