Mam problem z radiem Volvo SC-802

24 Lis 2006, 17:06

Ja jest kod do radia volvo SC-802 bo chciałem zrobic podświetlenie w radiu a nie wiedziałem jak jest kod. Jeśli ktos bedzie wiedził to proszę o pomoc
Pilnie potrzebuje pomocy.
Z góry dziękuje.
tomi
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Aleksandrów Łódzki

24 Lis 2006, 22:57

no niestety nikt nie jest jasnowidzem i niepoda Ci kodu.
nie ma żadnych kodów uniwersalnych,każde radyjko ma indywidualny kod (bo inaczej po co byłoby to zabezpieczenie).
jeżeli nie masz karty z kodem,to pozostaje wizyta w serwisie VOLVO lub u speca od radiocode.
pozdro 8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

25 Lis 2006, 08:20

Aha. Dziękuje za informacje.
tomi
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Aleksandrów Łódzki

13 Lis 2007, 23:27

kod do kazdego radia firmowego znajduje sie zwykle na nalepce z tylu obudowy radia, ale jesli wyjmiesz to radio sam to bedziesz kims wielkim;p polecam jakiegos mechanika, pozdrawiam
petro
Nowicjusz

27 Lis 2007, 14:17

petro napisał(a):kod do kazdego radia firmowego znajduje sie zwykle na nalepce z tylu obudowy radia, ale jesli wyjmiesz to radio sam to bedziesz kims wielkim;p polecam jakiegos mechanika, pozdrawiam

Chyba ze ktos nalepi taki kod na tyl radia, bo bez sensu bylo by te zabezpieczenie zeby Volvo przylepialo kod.

Jezeli auto wyjechalo z fabryki z tym radiem to kod powinien byc razem z instrukcja.

Jesli nie masz kodu to podzwon po serwisach Volvo w calej Polsce i podaj nr seryjny(chyba) radia i moze ci poda.

A radio mozna latwo wyjac: przycisnac srubokretem plaskim te zaczepy po bokach i wyjete :D

Pozdrawiam
Krzysiek26
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gołoledź i ślizgawica – trudne warunki jazdy
    Gołoledź powstaje, gdy deszcz lub mżawka opada na podłoże o temperaturze niższej od zera. Spadające kropelki rozpływają się i zamarzają w postaci gładkiej, równej, przezroczystej warstwy lodu pokrywającej podłoże. ...
    Wyprawa do MOab - relacja zdjęciowa
    Dawno mnie tu nie bylo...czas nadrobic zaleglosci. Ostatnio mialem zaszczyt wspolorganizowac impreze Autotraper Moab Challenge. Bylem przewodnikiem po szlakach Moab dla grupy z firmy Autotraper z Lodzi. Zabawa byla swietna..na ...