Problem z grzaniem BMW e34

05 Lis 2010, 17:45

Witam wszystkich mam problem z moim bmw 524 problem polega na tym ze caly czas mi grzeje na cieplo i nie moge zmniejszyc na zimne jak podkrecam na maxa to grzeje mocniej a jak dam na zimne to wieje troche chlodniejsze ale wraz to jest za goraco dodam ze nie mam pokretel na linki tylko wszystko jest sterowane elektronicznie moze ktos mi cos podpowie???
kamilszczak01

05 Lis 2010, 19:27

kamilszczak01 napisał(a):wszystko jest sterowane elektronicznie moze ktos mi cos podpowie???

Na poczatek sprawdź silniczki od klapek czy działają prawidłowo.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

05 Lis 2010, 21:54

o dzieki o tym nie pomyslalem jutro sprawdze i dam znac czy trafiles

[ Dodano: 6 Listopad 2010, 12:23 ]
nie trafiles kolego silniczki sa sprawne
kamilszczak01

06 Lis 2010, 21:24

zapraszam do podlaskiego związku motorowego oni tam naprawią na Jana Pawła 7 BIAŁA PODLASKA PRZY DELFINIE
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

07 Lis 2010, 10:06

dzieki wole sam to naprawic i wiem ze potrafie tylko musze najpierw dojsc do tego co to jest zawsze to jakies doswiadczenie
kamilszczak01

07 Lis 2010, 22:11

napewno ja też nie robiłem tego w tym samochodzie ale można sobie wyobrazić ze jak to jest elektroniczne to napewno jest zawór w którym zamyka ciepło przewodami
sterowany silniczkiem zamyka obwód nagrzewnicy

[ Dodano: 7 Listopad 2010, 22:13 ]
albo odcina klapkami przepływ poeietrza nie dowiesz się jak nie rozbierzesz
:)a napewno sobie sam poradzisz
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Renault ZOE - limitowana seria STAR WARS
    Renault świętuje partnerską współpracę z producentami STAR WARS™ i prezentuje limitowaną serię swojego najbardziej awangardowego samochodu ZOE, który jest liderem wśród samochodów elektrycznych ...

07 Lis 2010, 23:08

ja mialem u siebie problem podobny tylko ze na linki i tak jak mowia koledzy nie otwieralo klapek od nawiewu u ciebie pewnie to samo
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003

13 Lis 2010, 17:36

zabrzan13 napisał(a):ja mialem u siebie problem podobny tylko ze na linki i tak jak mowia koledzy nie otwieralo klapek od nawiewu u ciebie pewnie to samo

mylisz sie z linkami to jest calkiem co innego najgorzej ze nie chce mi sie tego wszystkiego rozbierac zima zima ale na lato srednio fajnie bedzie sie jezdzilo
kamilszczak01

14 Lis 2010, 11:42

No ale skąd wiesz, że silniczki sterowania klap są ok skoro tego nie demontowałeś? Prawdopodobnie albo silniczek nie domyka klapy do końca z jakiegoś powodu albo z wysięgnikiem siłowniczka jest coś nie tak, albo tą klapę poprostu coś blokuje przed całkowitym zamknięciem. Tak czy inaczej póki tego nie rozbierzesz to się nie dowiesz. A gdybanie i myslenie bez wizualizacji w niczym ci nie pomoże.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Lis 2010, 20:03

MotoAlbercik napisał(a): Prawdopodobnie albo silniczek nie domyka klapy do końca z jakiegoś powodu albo z wysięgnikiem siłowniczka jest coś nie tak, albo tą klapę poprostu coś blokuje przed całkowitym zamknięciem.

Dokładnie było tak u mnie - silniczki chodziły a klapka sterująca nie domykała się.
MotoAlbercik napisał(a):Tak czy inaczej póki tego nie rozbierzesz to się nie dowiesz.

Innego wyjścia nie masz.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002