Problem z hakiem mercedes w124

02 Kwi 2017, 14:12

Witam,
Ostatnio byłem na przeglądzie mojego w124 i nie przepuścili mi go ze względu na hak holowniczy, kazali zdemontować. Tu się pojawia moje pytanie, ponieważ hak jest wbity w dowód od ponad 20 lat i nigdy do tej pory nikt nie robił z nim problemu, więc czy jest że hak został zdelegalizowany? W czym może tkwić problem?
Nie jestem pewien czy zamieściłem ten temat w dobrym dziale, w razie czego proszę o przeniesienie. Za wszelką pomoc dziękuję :D
VEXUSS
Nowicjusz

Auto: Mercedes w124

02 Kwi 2017, 14:28

Jedz na inną stacje. Skoro masz go wybitnego w dowód to znaczy jest jest wszystko jak należy. No chyba że nie ma homologacji.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Kwi 2017, 14:36

Czy może być problemem jak tabliczka znamionowa odpadła?
VEXUSS
Nowicjusz

02 Kwi 2017, 14:43

Na tabliczce tej właśnie jest homologacja także jeżeli jej nie ma to i homologacji nie ma.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

02 Kwi 2017, 14:55

Da się ją dorobić? Ile by taki zabieg kosztował? Sorki że tak męczę temat ale jestem w tym kompletnie nie zorientowany :/
VEXUSS
Nowicjusz

02 Kwi 2017, 15:34

VEXUSS napisał(a):Sorki że tak męczę temat ale jestem w tym kompletnie nie zorientowany
od tego jest to forum. Ale niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytania. Do głowy mi przychodzi tylko udać się do firmy która zakłada haki może oni są w stanie wystawić takie zaswiadczenie o homologacji.
Możesz próbować w innym SKP tylko odrazu powiedz diagnoscie jaka sprawa, ostatecznie kupno nowego z homologacja, koszt max 300zl. Jak będziesz chciał zrobić badania bez haka diagnosta wystawi zaświadczenie że hak został usunięty i będziesz musiał udać się do AK w celu wykreślenia do z dowodu.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody z cyfrowymi lusterkami bocznymi
    Cyfrowe lusterka boczne – gadżet, czy realne ułatwienie dla kierowców? Na to pytanie najlepiej odpowiedzieć samemu, po przejażdżce samochodem z takim rozwiązaniem. Jakie modele dostępne w polskich salonach już ...
    Udoskonalone manualne i automatyczne skrzynie biegów Opla
    Dzięki licznym poprawkom w konstrukcji wewnętrznej i mechanizmach dźwigni druga generacja pięcio- i sześciobiegowych skrzyń Opla w porównaniu z konkurencją uzyskała doskonałe wyniki w zakresie jakości zmiany biegów. ...

02 Kwi 2017, 15:37

Dzięki wielkie za pomoc, chyba po prostu spróbuję u kogoś innego a jak nie to usunę hak :D
VEXUSS
Nowicjusz

02 Kwi 2017, 15:41

Jakby odmówił to zapytaj jak to rozwiązać. Diagnosta powinien to wiedzieć. No i nie zapomnij jakiejs flaszeczki czy coś w podziękowaniu dać jakby się udało. Powodzenia
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

02 Kwi 2017, 21:02

Nie chcę być złośliwy, ale nie trzeba być jakimś tam wielkim znawcą, żeby po zapoznaniu się z temtyką działów na forum, nie mieć wątpliwości gdzie zamieścić ów temat. Z diagnostyką nie ma nic wspólnego i nie trzeba być omnubusem, żeby to wiedzieć....
Proszę się zapoznać z tematyką działów na naszym forum i proszę zamieszczać tematy w odpowiednich tematycznie działach.
Tym razem przenoszę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000