Sprzedaż auta przed upływem 6 miesięcy

27 Mar 2017, 19:07

Witam
W sierpniu poprzedniego roku kupiłem mercedesa którego postanowiłem sprzedać po 3 miesiącach . Auto kupiłem za kwotę 5000zł a sprzedałem na kwotę 4500zł . Składając rozliczenie w US zupełnie zapomniałem o mercedesie dlatego też w lutym złożyłem PIT i zapomniałem tam uwzględnić straty ze sprzedaży mercedesa .US wypłacił mi zwrot po tygodniu dopiero tydzień temu sobie przypomniałem o tym że nie złożyłem zeznania podatkowego odnośnie auta . Pytanie teraz do was drodzy forumowicze co zrobić w takiej sytuacji przecież US wypłacił mi już zwrot ?Złożyć korektę? Mogą być z tego jakieś konsekwencje prawne (kary , mandaty itp) ?
sebaq125
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 08 2016
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: BMW e46 Compact
Silnik: 2.0 143 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

28 Mar 2017, 08:01

Ze względu na to, że tematyka zazwyczaj budzi wiele wątpliwości natury prawnej, z tym problemem najlepiej zwrócić się do podmiotu wyspecjalizowanego w prawie podatkowym.
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...