Sprzedaż auta przed upływem 6 miesięcy

27 Mar 2017, 20:07

Witam
W sierpniu poprzedniego roku kupiłem mercedesa którego postanowiłem sprzedać po 3 miesiącach . Auto kupiłem za kwotę 5000zł a sprzedałem na kwotę 4500zł . Składając rozliczenie w US zupełnie zapomniałem o mercedesie dlatego też w lutym złożyłem PIT i zapomniałem tam uwzględnić straty ze sprzedaży mercedesa .US wypłacił mi zwrot po tygodniu dopiero tydzień temu sobie przypomniałem o tym że nie złożyłem zeznania podatkowego odnośnie auta . Pytanie teraz do was drodzy forumowicze co zrobić w takiej sytuacji przecież US wypłacił mi już zwrot ?Złożyć korektę? Mogą być z tego jakieś konsekwencje prawne (kary , mandaty itp) ?
sebaq125
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 08 2016
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: BMW e46 Compact
Silnik: 2.0 143 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

28 Mar 2017, 09:01

Ze względu na to, że tematyka zazwyczaj budzi wiele wątpliwości natury prawnej, z tym problemem najlepiej zwrócić się do podmiotu wyspecjalizowanego w prawie podatkowym.
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Alpine A110-50 - samochód koncepcyjny
    Aby uczcić 50-lecie ikony, jaką jest model Berlinette, Yann Jarsalle (projektant) i Axel Breun (dyrektor samochodów koncepcyjnych i wystawowych w Renault Design) poddali reinterpretacji pierwotne zasady stylistyczne ...