Witam
Mam następujący problem z Hondą Civic 5D 2013r, przebieg 17000 km. Możliwe że to nie jest problem a ja jestem po prostu przewrażliwiony. Problem występuje na ciepłym silniku, na zimnym silniku, gdy jest włączone ssanie problemu nie zauważyłem. Problem pojawia się przy hamowaniu silnikiem, gdy pedał gazu jest delikatnie wciśnięty i zostanie puszczony występuje odczuwalne szarpnięcie autem. Podobny objaw występuje gdy jadę na ograniczeniu prędkości (ograniczenie prędkości w aucie jest zrobione tak, że ustawia się zadaną prędkość a tempomat nie pozwala jej przekroczyć nawet jak pedał gazu jest wciśnięty do końca), gdy tempomat osiągnął już ograniczenie i gwałtownie zmniejszę nastawy ograniczenia. Gdy przed puszczeniem pedału gazu jest on mocno wciśnięty szarpnięcie nie występuję, podobnie gdy na ograniczeniu prędkości samochód dopiero się rozpędza i zmniejszę nastawy samochód płynnie hamuje silnikiem bez szarpnięcia. Samochód jest po wymianie filtra powietrza silnika. Podobne pytanie wysłałem do centrali Hondy, jednak chcę zasięgnąć niezależnej opinii przed pójściem do ASO, bo oni jak zawsze nic nie zobaczą
![Szczęśliwy :D]()
.
Pozdrawiam