Problem z Hamulcami

20 Sty 2019, 22:18

Witam.  Mam problem z Hamulcami.  Podczas lekkiego hamowania coś brzeczy i zapalają się kontrolki ABS i Kontrolka hamulców. Dodam że hamulce były robione w ubiegłym tygodniu przez mechanika.  Były wymieniane zaciski ktore po hamowaniu nie wracały i ścieraly szybko klocki. Zanim zapalą sie te obie kontrolki to auto hamuje ale trochę slabiej. Natomiast jak zapala się obie kontrolki i zabrzeczy to auto hamuje znakomicie na Mocnych piskach. Od Czego takie coś się robi ? Auto to Audi A4 B5
JaCuS08
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 01 2012
Auto: Audi A4 B5

21 Sty 2019, 12:18

JaCuS08 napisał(a):jak zapala się obie kontrolki i zabrzeczy to auto hamuje znakomicie na Mocnych piskach
to sugeruje ze jest problem z układem ABS.
Przed naprawa taki problem również występował?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Sty 2019, 12:22

Przed naprawą nie było. Żadne kontrolki się nie zapalaly. Acz kolwiek samochód słabiej hamowal bo zepsute były zaciski
JaCuS08
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 01 2012
Auto: Audi A4 B5

21 Sty 2019, 12:30

Więc cos mogło być sknocone podczas naprawy, musisz wrócić na reklamacje
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Sty 2019, 13:46

Tak, wróć na reklamacje, skoro zaświeca się kontrolka od ABS i hamulców to może być problem z czujnikiem chociażby, przy naprawach dość często widziałam, że mechanicy je odpinają, nieraz mogą je zepsuć, bądź po prostu zapomnieć ich podłączyć.
Marlenka251
Nowicjusz

21 Sty 2019, 21:48

Przecież wystarczy podłączyć się kompa to sprawdzić błędy.....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Octavia - sukces marki ostatniego dwudziestolecia
    Octavia jest podstawą powodzenia SKODY. Model ten przyniósł sukces marce w ciągu ostatniego dwudziestolecia. W 2012 roku auto zostało uznane za bestseller SKODY, stanowiąc aż 44 proc. jej światowych dostaw. SKODA Octavia ...
    Cztery generacje Renault Clio - historia
    Cztery generacje Renault Clio sprzedały się w łącznej liczbie 13 milionów sztuk. Renault Clio to samochód bijący wszelkie rekordy: najlepiej sprzedający się francuski samochód wszech czasów, pierwszy ...

06 Lut 2019, 14:03

Ewidentnie problem masz z abs. U mnie było podobnie i okazało się, że czujnik przy wymianie (najprawdopodobniej mechanik) został uszkodzony i musiałem kupować nowy. Niestety nie przyznał się do błędu, a mi nie chciało się już z nim walczyć. Tyle dobrego, że za jego wymianę sobie nie zawołał...
Ostatnio edytowany przez Kao, 06 Lut 2019, 19:50, edytowano w sumie 1 raz
Powód: regulamin IV.4.e
piasek08
Nowicjusz

Auto: Mazda XEDOS 9
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna