Witam.Mam problem z hamulcami w Uno 1.o,rok 94.Gdy go odpale,po chwili blokuje się hamulec w prawym przednim kole,a pedał hamulca jest u samej góry i bardzo twardy,po przejechaniu kilku kilometrów hamulec popuszcza.Pytanie takie : Jaka może byc przyczyna?.(za odpowiedz z góry dziękuje)
W Uno lubią sie zapiekać tłoczki w cylinderkach.U mnie było podobnie.Sprawdz je przy okazji demontowania hamulców.Może również być nieszczelny przewód elastyczny z płynu hamulcowego ten dochodzący do zacisku.Jeśli już sie uporasz warto zmienić płyn na nowy.W starym może być woda więc awaria może sie pokazać znów po jakimś czasie
dzisiaj sprawdziłem te hamulce i jest zapieczony jeden tłoczek zacisku, myślałem o zakupie kompletu naprawzego,tylko nie wiem czy to prosta jest taka wymiana, i czy zda to egzamin.A może lepiej kupic nowy docisk?
Kupujac nowy docisk weź pod uwage, że możesz nie odkręcić przewodu hamulcowego i lepiej kupić nowy bo mogą byc problemy.
Proponował bym kupno kompletu naprawczego ( napewno jest nowy tłoczek i uszczelka) lepsze rozwiązanie niż kupno całego docisku.
Podatek od środków transportu – co warto wiedzieć? Posiadanie pojazdu wiąże się zarówno z kosztami jego utrzymania, jak i istotnymi obowiązkami podatkowymi. Niektóre środki transportu wymagają uregulowania specjalnego podatku, który może być istotnym ...
Zabici bez zaiętych pasów Aż 50% ofiar śmiertelnych na autostradach w Austrii, a ponad 60% w Belgii nie miało zapiętych pasów w momencie wypadku. Pasy bezpieczeństwa są efektywnym elementem dającym kierowcy i pasażerom bezpieczeństwo podczas ...
Kolego doradzę abyś wymienił odrazu przewody giętkie hamulcowe fiaty mają to że w środku wężyk pęka i zatyka go. tłoczek czasami ciężko chodzi i wciska się go specjalnymi ściskami to nie wiem czy to wina tego... to wymień te przewody..
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.