Problem z instalacja gazową - pomocy

21 Sie 2011, 12:39

Ma samochód seat toledo 2 1.6 który ma instalacje sekwncyjna stag 2.
Mam taki problem że jak przekrocze powyżej 3 tys obrotów zmienia mi sie na benzyne i troszke szatkuje,na paliwie równo jeździ,wymieniłem kable wysokiego napięcia na bosch.Wtryskiwacze gazowe zmieniłem teraz bo głośno mi chodziły na praktycznie takie same VALTEK 3 ohm,reduktor mam tomassetto.Gdy robie na kablu kalibracje wyskakuje mi że mam za małe dysze i wartość ciśnienia gazu 1,84 jest nie prawidłowa.
panowie pomóźcie bo tak sie nie da jeździć,pozdrawiam Krzysiek
kaju486
Obserwowany

Auto: seat toledo 2

05 Wrz 2011, 15:35

Tak to właśnie jest jak ktoś kupi sobie kabelek i bezwiednie pomajstruje nie mając do tego żadnego przygotowania.
1) Różnicowe ciśnienie gazu w granicach jedności.
2) Jeśli zmieniłeś wtryski musisz także zmienić lub rozwiercić dysze do właściwego rozmiaru.
3) Zmienić w komputerze rodzaj wtryskiwaczy aby był włąsciwy przelicznik mnożnika.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

13 Wrz 2011, 21:48

witam, mam problem z tankowaniem gazu, posiadam opel vectra A 2.0 85kw ,niedawno wymieniony zostal zawor tankowania gazu,gdy pojechałem zatankować okazało się że weszło gazu tyko 2litryi dalej nie chciało ,zawor odbijał. Mam butle 55l ,tydzien temu zatankowałem ok 20 litrow wskznik pokazuje połowe zbiornika, może coś gazownik przy butli zrobił coś nie tak? Byłem rownież na innej stacji BP okazolo się to samo,weszło około 2 litrów gazu i koniec ,co może być przyczyną tego tankowania?
hybryda999
Nowicjusz

Auto: opel vectra 2.0-sedan

28 Wrz 2011, 23:14

wygląda na uszkodzony wielozawór
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy SEAT Leon zaprojektowany całkowicie od podstaw
    Nowy SEAT Leon to silna i emocjonalna osobowość oraz najpiękniejszy sposób by doświadczyć funkcjonalności płynącej z samochodu. Nowy Leon to zaprojektowany całkowicie od podstaw i pełen nowoczesnej technologii samochód ...