Problem z instalacją LPG

07 Maj 2013, 15:55

Witam, w styczniu zakupiłem Alfe Romeo 155 z silnikiem 8V 1.8 TS z zamontowaną instalacją Landirenzo która okazała się wadliwa ponieważ auto nie paliło na LPG oraz PB.

Gazownik przejrzał całą instalację, podłubał w parowniku i auto zaczęło jeździć bez problemu do tej pory ponieważ kilka dni temu zaczęły się problemy, mianowicie samochód gasnął, krztusił się a na koniec okazało się iż jeździłem na PB mimo iż kontrolka od gazu wskazywała przełączenie na LPG.

Rozkręciłem i wyczyściłem elektrozawór, wymieniłem filtr zmontowałem wszystko tak jak było po czym wszystko wróciło do normy i objawy znikneły lecz po 2 dniach problem wrócił oraz dodatkowo wróciła usterka z przeszłości gdzie po włączeniu zapłonu kontrolka od gazu nie chciała zaskoczyć.

Czy to może być wina niskiej jakości gazu czy może jakaś inna usterka?
Pozdrawiam.
Surg
Obserwowany

Prawo jazdy: 23 11 2012
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Alfa Romeo 155
Silnik: 8V 1.8 TS
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

11 Maj 2013, 09:24

napisz której generacji jest instalacja. Na komputerze masz napisaną nazwę czyli rodzaj (LCS AV05, LCS ER, LCS EE, IGS, Omegas)?
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda CX-5, nowa generacja modelu
    W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...