Problem z instalcją - prosba o pomoc

13 Lut 2009, 22:59

Szanowni Koledzy,
chcialem sie zwrocic z prośbą o pomoc w nastepujacej sprawie. ok. 2 tygodnie temu zalozylem instalacje stag300 do swojego samochodziku. wszystko dzialalo bez zarzutu do dnia dzisiejszego, tzn. do wieczora, kiedy to stojac na swiatlach, za wolnych obrotach, silnik zaczal nie równo pracowac. nastepnie uslyszalem sygnal dzwiekowy z instalcji (bip) i charakterystyczny dzwiek, kiedy to wlacza lub wylacza sie instalacja. zaczela tez szybko migac dioda na wskazniku poziomu gazu, co wedlug instrukcji oznacza awarie instalacji gazowej.chciałem spytac, czy to jest coś poważnego?czy można to jakoś samemu zresetowac, czy koniecznie trzeba jechac do gazownika?ewentualnie czy ktorys z Kolegów moglby kogos polecic z Warszawy kto jutro pracuje?mam gwarancje ale nie chce czekac do poniedzialku chyba ze to jakas powazna awaria. Z gory bardzo dziekuje za pomoc!!!
Michał34
Nowicjusz

14 Lut 2009, 00:06

Sam możesz sprawdzić czy się nie wypięła kostka od wtryskiwacza gazowego. Jeśli tak to ją zwyczajnie podepnij. Możesz także spojżeć czy nie spadło podciśnienie (wtedy reduktor daje wysokie ciśnienie) i efekt jest podobny. Nie radzę jechać ci do innego warsztatu, gdyż komputer stag300 rejestruje podłączenie innego laptopa i możesz utracić gwarancje.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

14 Lut 2009, 00:11

Dziękuje bardzo za info. A gdzie znajduje się ta kosta - wybacz zupelnie sie na tym nie znam...
Michał34
Nowicjusz

15 Lut 2009, 19:10

Nie napisałeś jaki to samochód więc trudno mi powiedzieć jak masz znaleźć listwę wtryskową a o nią właśnie mi chodzi. Jest to takie urządzonko z kostkami. Kostek jest tyle co cylindrów w twoim silniku i bardzo możliwe, że jedna się wypieła.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra K14 - nowy model już w produkcji
    Kilka dni temu uruchomiono produkcję zupełnie nowego Nissana Micra i pierwsze egzemplarze już opuściły linię montażową. Końcowe kontrole potwierdziły najwyższą jakość wykończenia pojazdów. Dostawy do dealerów ...