REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Morduchna napisał(a):Czy chodnik za który się odpowiada tak zimą jak i latem, jest moją własnością?
Można zadzwonić do straży i spytać się,co w takiej sytuacji można zrobić.Morduchna napisał(a):Czy mogę zadzwonić do straży miejskiej żeby pouczyli tego cepa żeby parkował po drugiej stronie. A może macie jakieś inne sposoby prawne ?
Kasik napisał(a):Morduchna napisał(a):Czy chodnik za który się odpowiada tak zimą jak i latem, jest moją własnością?
Chodnik nie jest Pańską własnością.Można zadzwonić do straży i spytać się,co w takiej sytuacji można zrobić.Morduchna napisał(a):Czy mogę zadzwonić do straży miejskiej żeby pouczyli tego cepa żeby parkował po drugiej stronie. A może macie jakieś inne sposoby prawne ?
smerfetka napisał(a):ale to nie jest takie proste poniewaz musi byc przejscie poltora metra wiec jesli nie ma takiego jesli nawet parkuja pacjeci nie warto sie bawic w straz miejscka i policje bo mozesz sam dostac niezla kare za to. chodnik nie jest Twoj ale za sprzatanie i odsniezanie Ty odpowiadasz. nieosniezony chodnik to kara w wysokosci chyba 50 zl.
Oczywiście zakładając, że po jego stronie też jest chodnik, tyle, że nieodśnieżony...Kasik napisał(a):(...) Według tego,co Ty i kolega napisaliście,to w pierwszej kolejności mandat zapłaciłby sąsiad kolegi.
fourup napisał(a):Oczywiście zakładając, że po jego stronie też jest chodnik, tyle, że nieodśnieżony...Kasik napisał(a):(...) Według tego,co Ty i kolega napisaliście,to w pierwszej kolejności mandat zapłaciłby sąsiad kolegi.
wnioskuję,że u sąsiada nie jest poodśnieżane.Morduchna napisał(a):Ten k...sąsiad stoi po drugiej stronie i czeka aż po odśnieżam (wiadomo pacjenci muszą gdzieś stanąć), a potem wsiada do swojego złoma i parkuje w odśnieżonym miejscu.
No tak - to jest logiczne, ale czy pod tym nioodśnieżonym śniegiem jest chodnik, który powinien być odśnieżony? Bo jeśli tam chodnika nie ma, to można sąsiadowi conajwyżej problem nakreślić gwoździem na masce...Kasik napisał(a):wnioskuję,że u sąsiada nie jest poodśnieżane.
Kasik napisał(a):Można zadzwonić do straży i spytać się,co w takiej sytuacji można zrobić.