SPROWADZENIE SAMOCHODU Z HISZPANI

31 Mar 2007, 19:08

Jak sprowadzis samochód z Hiszpani? prosze o przepisy czy jak to wyglada z zasadami w hiszpani. aktualne na 2007 r.
Czy ja mogę np. przyjechać samochodem na Hiszpańskich blachcach mając dowód rejestracyjny hiszpana oczywiście umowę oraz ubiezpieczenie (pewnie imienne tego hiszpana, dokładnie wójaka-jeśli ma to cos do rzezcy )Czy np policja niemiecka nie bedzie maiała jakis problemów sam nie wiem do czego. Może ktos już przywoził, cos sie zmieniło może? jak najlepiej to załatwic,jakie dokumenty, dziekuje za odp
pozdrawiam
[email widoczny po zalogowaniu]
mariusz8445
Nowicjusz

01 Kwi 2007, 00:02

Skoro masz wujka w Hiszpanii, to chyba powinien wiedzieć, albo inaczej, jemu byłoby najłatwiej się dowiedzieć jak stoi sprawa z eksportem samochodów używanych... Wystarczy że pójdzie do urzędu zajmującego się rejestracją samochodów (w Anglii odpowiednikiem jest DVLA, jak w Hiszpanii nie wiem) i zapyta, tam udzielą mu szczegółowych informacji. A taki urząd jest w każdym większym mieście.
DFireCrow

01 Kwi 2007, 11:04

Może i racja, powiem wujowi zeby sie zapytał jak to tam wyglada. Ale jesli ktos cos wie na ten temat prosze o info, dzieki,pozdro
mariusz8445
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Sala koncertowa na czterech kołach
    Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...