Problem z kolizją- Jako sprawca

05 Paź 2016, 18:54

Witam.
Otóż nie dawno mój znajomy miał sytuacje, Podczas cofania uderzył w samochód sąsiada a raczej polegało to na tym, że docisnął swój zderzak do jego.
Wysiadł z samochodu i nie było żadnych śladów kolizji na aucie sąsiada.
W okolicy są kamery, konkretnie na to miejsce. Czy jak ktoś podkabluje to w jakim czasie może spodziewać się wezwania lub wizyty policji.
Co jeżeli obicia były mało widoczne i on tego nie zauważył a właściciel zauważy i zgłosi to na policje czy będzie to traktowane jako ucieczka z miejsca zdarzenia ?
On miał pęknięty zderzak bo już wczesniej miał nadpęknięty a na drugim aucie jak on sam powiedział "sladu nie widział" i odjechał .
KaliBeR
Nowicjusz

Auto: Nie mam

05 Paź 2016, 19:14

KaliBeR napisał(a):odjechał .
A mógł wcisnąć za wycieraczkę nr swojego telefonu. Jak nie to cwaniak i tyle. Kolega to sam nie mógł się zapytać ? Dobry wujek jesteś czy co ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

05 Paź 2016, 19:16

Nie wiem czy chciał czy nie. Ja byłem świadkiem zdarzenia i pytam z ciekawości jakbym w przyszłości np. to ja miał podobną sytuacje
KaliBeR
Nowicjusz

05 Paź 2016, 19:20

KaliBeR napisał(a):pytam z ciekawości jakbym w przyszłości np. to ja miał podobną sytuacje
Jako poszkodowany czy jako sprawca ?
bonifacy
Stały forumowicz

05 Paź 2016, 19:30

Jako poszkodowany bym pewnie nie szukał sprawcy jeżeli nic by nie było widać albo troche. No bez przesady każdemu sie może zdarzyć a jako sprawca to nie wiem chyba bym zrobił jak mówisz, zostawił numer telefonu. A co jak poszkodowany to oleje i i tak zadzwoni ? W ciagu ilu takie coś przychodzi ?
KaliBeR
Nowicjusz

06 Paź 2016, 11:42

KaliBeR napisał(a):W ciagu ilu takie coś przychodzi ?

Niech odpowiedzą ci co uciekli i ich szukali. Ja nie nie miałem takiej sytuacji. O przepraszam zapomniałem o bardzo dawnej sprawie. W niedzielne południe sprzedałem auto na giełdzie. Wieczorem dzwonił dzielnicowy z żądaniem stawienia się w dniu następnym na komisariat . Chodziło o to że po godz. 16 niby to ja, nie zatrzymałem się do kontroli drogowej.Ponoć mnie gonili po ulicach Katowic. Expres :mrgreen: niecałe cztery godziny od zajścia i już mnie namierzyli.
bonifacy
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

W gąszczu znaków drogowych - interpretacja przepisów
    Każdy kierowca jest zobligowany, aby stosować się do znaków drogowych. To bardzo ważny element ruchu drogowego, który z wielu przyczyn może być lekceważony i niezauważany przez kierowców. Za niezastosowanie ...

07 Paź 2016, 15:26

Jedyna rada jaka może być - jak nic się nie stało, to wystarczy zrobić zdjęcia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000