Sprzedaż auta z Holandii

30 Wrz 2016, 16:18

Witam
Mam pytanie odnośnie sprzedaży samochodu osobowego. Sprowadziłem auto z Holandii i chciałbym je sprzedać bez rejestracji w Polsce czy jest to możliwe. Na auto wystawiona została faktura imienna z moimi danymi, akcyzę opłaciłem jak myślicie da się sprzedać takie auto? Albo czy takie auto można oddać na złom?
misieky
Obserwowany

Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: VW b7
Silnik: 140
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

10 Paź 2016, 14:08

Jak najbardziej można sprzedać auto bez przerejestrowania go na siebie. Musisz jedynie pamiętać, by nabywcy przekazać także umowę zawartą z poprzednim właścicielem. Chodzi o to, by była ciągłość umów między osobą w dowodzie, a nabywcą.

Podobnie przy złomowaniu pojazdu nie jest konieczne przerejestrowanie na siebie.
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Auto: Opel Astra
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak zbudować profesjonalny samochód driftingowy?
    Przedprodukcyjna Toyota GR Supra z silnikiem 2JZ, kompaktowa Corolla Hatchback czy bulwarowy roadster Opel GT - liberalne regulaminy techniczne w świecie driftu sprawiają, że inżynierowie mogą stworzyć naprawdę niesamowite ...