Problem z komputerem w Jaguar S-type 99"

17 Sty 2015, 08:06

Musisz po swoim numerze dowiedzieć się czy ten,który chcesz kupić będzie pasował,czasami pasuje kilka numeracji,bo jeśli kupisz nieodpowiedni,to możesz go wyrzucić.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

17 Sty 2015, 16:28

wiec jesli kupie ten modem i numery beda sie zgadzały to ok ? a jesli kupie ten modem ale numery beda inne ,ale modem badzie z takiego samego rocznika co mój to wtedy bedzie pasował czy nie,czy musi zgadzac sie numer modemu , sory ze wciąz pytam ale jestem w tym zielony wiec wole posłuchac fachowca
dareczek38
Nowicjusz

Auto: jAGUAR S_TYPE 3L. V6
Silnik: 3.O v6 .238KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

17 Sty 2015, 16:39

Możesz mieć rację,ale?! Siadł mi kiedyś zegar w Okularniku,postanowiłem kupić na Allegro,jest tego full,do mojego rocznika,silnika,do takiego samego auta jednym słowem.Postanowiłem pierwszego z brzegu sprzedawcy zapytać czy na pewno będzie pasował do mojego auta,na 100% usłyszałem.Ponieważ już raz przesłano mi głupi przegub gumowy przy tylnym moście na wał napędowy,który nie pasował (stówa w błoto)tym razem byłem ostrożny.Trochę czasu upłynęło nim zdobyłem numery zegarów ,które na 100% będą pasowały,naturalnie psem gończym były numery mego zegara.Okazało się,że pasują tylko trzy typy numeracji,na Allegro nie było ani jednego pasującego! :!: Musiałem zegar oddać do naprawy,czyli wysłać do Warszawy.Zegary wszystkie niby pasujące,a jednak nie.Podobnie może być z tym modułem,nie musi oczywiście,ale lepiej jest być ostrożnym,bo szkoda kasy.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

17 Sty 2017, 11:37

Fachowcowi to najlepiej samochód pokazać, niech sam oceni własnym okiem co jest nie tak ;) Od siebie do Jaga mogę polecić jaguar serwis więcej na PW, z moim samochodem zrobili dobrą robotę przy wymianie elektryki!
BartoszMal
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 04 1984
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Jaguar XJ
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Radykalne coupe o czterech obliczach - Lexus RC
    Od oszczędnego, luksusowego coupé, przez sportowe auto z legendarną V-ósemką, po torowego potwora – żaden inny samochód w ofercie Lexusa nie ma tyle twarzy, co Radical Coupé, czyli RC. Sprawdzamy, ...
    Kilka ogólnych informacji na temat wyboru opon zimowych
    Przede wszystkim ważne jest, aby upewnić się, że wybrane opony spełniają wymagania panujące w danym kraju dotyczące opon zimowych. W niektórych krajach obowiązuje oznaczenie "M&S" (Mud and Snow) lub symbol góry ...