Problem z kontrolkami gazu

01 Lis 2009, 14:16

witam w piatek zalozylem instalacje LPG i po przejechaniu 50km zgasly mi juz dwie lampki pokazujace poziom gazu czy to mozliwe zeby mi tyle palil seat toledo 1.8 (125KM) ? i drugie pytanie czy to mozliwe ze po przejechaniu 200m przelacza mi sie na gaz a mam ustawione ze po przekroczeniu temp. 30 stopni dopiero moze sie przelaczyc czyli czy mozliwe jest tak szybkie nagrzewanie sie silnika ?
papkin
Początkujący

01 Lis 2009, 14:24

Czy to możliwe,żeby ci tyle palił?Zatankuj do pełna,wyzeruj licznik i wyjeździj gaz do końca.Jak spojrzysz na licznik km,to będziesz wiedział ile ci pali i czy te kontrolki poziomu paliwa są ok.Może to być tylko źle wyregulowany pływak.
Jeżeli silnik jest zimny,to jest niemożliwe,że po po przejechaniu 200 km,nagrzeje się do 30 stopni.Chyba,że jest lato,jest ciepło,auto stoi na słońcu,to wówczas może się zdarzyć taka sytuacja.Ale napewno nie o tej porze roku.
No ale piszesz,że instalacja jest nowa.Więc pojedz tam,gdzie ją zakładałeś i powiedz im o tym.Niech sprawdzą pływak i spalanie LPG oraz na ile stopni jest ustawiona temp. przełączania instalacji.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 Hybrid zdobywa 5 gwiazdek w ADAC Ecotest
    Toyota RAV4 Hybrid udowodniła, że SUV może być ekonomicznym autem, zdobywając w tegorocznym teście ADAC Ecotest 5 gwiazdek i 78 na 100 punktów za niskie zużycie paliwa i niewielką emisję CO2 oraz szkodliwych substancji. ...
    Najpiękniejsze szwedzkie tuningowane ciężarówki
    Firma PKS Gdańsk – Oliwa SA właściciel największego w Polsce Portalu Przepraw Promowych Promy24.com we współpracy z firmą Polferries przeprawią najpiękniejsze tuningowane pojazdy na tegoroczny zlot Master Truck, ...