Problem z lagunaII

28 Lis 2010, 09:05

witam wszystkich mam problem ze swoja lagunaII 1.8 16v moze ktos powie mi jak to rozwiazac pojawiaj mi sie bład fault in fuel injection bład polega na tym ze auto wchodzi na obroty około 3 tys i nie reaguje na pedał gazu przepustnica była sprawdzana podobno jest dobra została tylko wymyta i jakis czujnik idacy od przepustnicy tez został wymyty po tym wszystkim przez jakis czas było wszystko dobrze lecz teraz spowrotem sie to pojawia. widziałem ze juz sa posty na ten temat ale nieznalazłem konkretnej odpowiedzi. z gory dziekiuj za pomoc. pozdrawiam
vizydor
Nowicjusz

Miejscowość: pruszków
  • 28 Lis 2010, 11:24

Wejdź na www.renaultlaguna.pl/forum i tam w wyszukiwarce wpisz to.
    Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
    Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
    Roadkiller
    Aktywny

Zdjęcia: 4
    Miejscowość: GCH
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: Laguna IIphII
    Silnik: 2.0dCi 173KM GT
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2006

28 Lis 2010, 20:11

1. To forum nie służy pomocy technicznej.
    2. Zapoznaj się z tematyką działów na forum zanim napiszesz następny temat.
    3. Co do problemu - dość częsta przyczyna pojawiania się tego komuniktau są albo zaśniedziałe styki we wtyczce EGR albo sam EGR trzeba wyczyścić. Trzeba to robić na całkowicie aimnym silniku. Jeżeli to nie pomoże, to innym powodem może być przepływomierz. Jest jeszcze kilka innych możliwości ( np. filtr paliwa, moduł przepustnicy, moduł pedału przyspieszenia ( jeżeli masz ) itd itd ). Wg mnie, najlepszym wyjściem będzie podłączenie się pod komputer.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

29 Lis 2010, 13:54

MotoAlbercik napisał(a):3. Co do problemu - dość częsta przyczyna pojawiania się tego komuniktau są albo zaśniedziałe styki we wtyczce EGR albo sam EGR trzeba wyczyścić. Trzeba to robić na całkowicie aimnym silniku.

To z góry odrzucamy bo kolega ma benzynkę a w dieslu jest tylko EGR.
    Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
    Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
    Roadkiller
    Aktywny

Zdjęcia: 4
    Miejscowość: GCH
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: Laguna IIphII
    Silnik: 2.0dCi 173KM GT
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2006
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zamontować fotelik w samochodzie dla Twojego dziecka?
      W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak zamontować fotelik dla dziecka. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Poświęcamy czas i energię, by naszym pociechom ...
      "Yellow boxy" na drogach - co to takiego?
      W Szczecinie pojawiły się tzw. "Yellow boxy" mają one na celu poprawę przepustowości ruchu w godzinach szczytu. U nas projekt pilotażowy ma pokazać czy takie rozwiązanie sprawdza się. Jeżeli okaże się że tak, a ...