Problem z Lampą przednią

11 Maj 2023, 16:45

Witam posiadam BMW 320 e46 z rocznika 2004, wymianiłem ostatnio żarówkę z przodu, jest to xenon i po 4 dniach lampa przestała świecić, nie jest to spalona żarówka ponieważ sprawdzałem na zapasowej i ta także nie świeci, czy ma ktoś może pomysł co może być przyczyną?
SamKam
Nowicjusz

0

11 Maj 2023, 18:12

Może przetwornica, może kabel, może bezpiecznik, możliwości sporo. Podłączyć inpę i przyczynę wysunie na dłoń
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

12 Maj 2023, 11:54

Stary żarnik sprawdzałeś czy jest dobry czy po prostu przestał świecić? Nie miałeś wcześniej problemu np. z mrugającym czasem ksenonem lub innymi przypadłościami?

Tu najczęściej problemem jest sama przetwornica i z tego co pamiętam można je zamieniać stronami wtedy byś wiedział w 100% że to jej wina.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
0

14 Maj 2023, 08:53

Generalnie wymieniłem żarówkę ponieważ po odpaleniu silnika po niespełna minucie barwa światła z naturalnego zimnego odcienia zmieniała się na ciepły pomarańczowy także wydawało mi się że żarówka jest do wymiany, po wymianie na nową wszystko było w porządku około 4 dni i po tym totalna klapa. Czasami mrugał tak ale to było raz na jakiś czas. Co masz dokładnie na myśli mówiąc o zmianie stronami przetwornicy? W sensie spróbować ją podłączyć na odwrót góra/dół?
SamKam
Nowicjusz

0

14 Maj 2023, 10:06

W sensie prawa lewa ale nie wiem po co to rozkręcać i kombinować, sprawdź bezpiecznik od światła, jak jest ok podłączyć komputer.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

18 Maj 2023, 18:46

Witam przetwornica była do wymiary.
temat uważam za zamknięty.
SamKam
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa generacja Lexusa IS pierwsze oficjalne zdjęcia
    Światowa premiera całkowicie nowego Lexusa IS będzie miała miejsce 15 stycznia 2013 roku na Salonie Motoryzacyjnym w Detroit. Na rynku europejskim nowy model dostępny będzie między innymi w wersji IS 250 oraz w wersji IS ...