Problem z LPG - silnik gaśnie

02 Cze 2009, 21:12

Witam jestem nowy na forum i mieszkam w krakowie.Tydzień temu kupiłem astre z instalacją gazową,do dzisiaj wszystko było ok. dzisiaj coś strzeliło i od tej pory auto gaśnie na gazie[brak wolnych obrotów]na bęzynie wszystko dobrze,szukam dobrego fachowca w Krakowie
elpiotr1
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

03 Cze 2009, 09:44

Pierwsza zecza ktora bym zrobil to dokladne ogledziny komory silnika czy wszystkie przewody sa na swoim miejscu ale bardzo dokladnie czasami mozna cos przegapic,a potem przyczyna dlaczego bylo bum.Sam jestem ciekaw co zaproponuja nasi forumowicze zwlaszcza jeden
dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
dalton
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
Auto: Audi a4
Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

03 Cze 2009, 22:39

Astra2 1,8 - najczęściej spada czapeczka z przepustnicy wraz mikserem. Wtedy auto na gazie nie ma wolnych obrotów.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

04 Cze 2009, 19:09

spadł a rura dochodząca do filtra powietrza.Gazfachowiec powiedział że ma być zdjęta wyregulował i ma chodzić już nie pali 16/100km ale gaśnie jak jest zimny silnik. Zalecił wymiane reduktora na włoski za 350 z montażem
elpiotr1
Nowicjusz

04 Cze 2009, 21:07

Zimny silnik ,gaz?!Jedno do drugiego niezbyt pasuje,poczekaj az przynajmniej będzie letni!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

06 Cze 2009, 10:50

Tak robie po przejechaniu kilku km przełączam na gaz i chodzi troche to utrudnia życie w warunkach miejskich ale coś za coś jest taniej w korkach
elpiotr1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Upał za kierownicą
    Drażliwość, uczucie zmęczenia, utrata koncentracji i związany z tym opóźniony czas reakcji – to tylko niektóre z konsekwencji wpływu upału na kierowcę. Pomóc może rozsądnie używana klimatyzacja, ...

06 Cze 2009, 11:31

Tak masz rację jest z tym problem,ja by przełączyć na gaz muszę mieć trochę czasu by silnik zdążyl wypalić benzynę a tu masz światła albo korki,obroty silnika muszą być odpowiednio wysokie gdyż silnik mi zgaśnie i czasami muszę długawo jechać na benzynie w oczekiwaniu na odpowiednio długą prostą ale cóż.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Lip 2009, 08:46

witam wymiana reduktora pomogła auto chodzi bez problemu właściwie to zaraz po uruchomieniu silnika przełącza sie na gaz koszt 350zł
elpiotr1
Nowicjusz