Witam
Zamontowałem sekwencyjną instalacje gazową BRC w firmie CZAKRAM. Trzy dni po montażu w samochodzie wyczułem lekki zapach benzyny. Następnego dnia zapach był intensywniejszy o czym powiadomiłem zakład w którym montowano gaz - kazano przyjechać do serwisu (z miejsca zamieszkania mam 90 km) Po drodze zaczęło ubywać z baku paliwo a zanim dojechałem wyciekło wszystko co miałem w baku czyli 30L Z obawy o pompę paliwową do tankowałem 10L, które także wyciekło zanim dojechałem do serwisu
![Sad :(]()
Na miejscu stwierdzono "nieszczelności układu paliwowego w nieprawidłowym ułożeniu oringa wtryskiwacz benzynowego"
Serwis uszczelnił układ paliwowy ale odnośnie benzyny którą utraciłem otrzymałem odpowiedź : "usterka ta jest klasyfikowana do wykrycia w pierwszych kilometrach funkcjonowania pracy silnika a okres 4 dni brak było sygnałów o nieprawidłowości w funkcjonowaniu pojazdu"
Czy była to wina instalacji gazowej?
Po przejechaniu około 1500km na gazie, auto odczuwalnie jest słabsze względem pracy na benzynie (zmulone do 4tys obrotów), podczas przełączania zimnego silnika z benzyny na gaz auto gaśnie , falują obroty oraz spalanie jest dużo większe niż benzyny.
Byłem na regulacji ale nic nie pomogło - jednym słowem mam dość tej instalacji i chciałbym ją zdemontować!
Czy mogę ubiegać się o jej zdemontowanie i zwrot pieniędzy ?
Instalacje posiadam od 1.08.2008r.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam