Problem z lpg. Zawsze coś...

16 Sty 2014, 17:19

Witam serdecznie. Ogłoszenie: Astra f, gaz do 2022 roku itd. itd.

Kupiłem auto. Astre, blachy zdrowiutkie, butla do 2022, cena 2800. Auto kupowałem w nocy, niestety. Człowiek jest zbyt ufny. Okazało się na drugi dzień, że w DR nie ma wbitej LPG, że papiery, które otrzymałem na gaz są w ogóle nie od tej butli i co najśmieszniejsze butla jest do 2014 roku. Poprzedni właściciel utrzymuje, że papiery są na pewno od tego, że homologacja jest itd. Gazownik mówi co innego. Przeglad do lutego, więc coś trzeba teraz kombinować. Ale co?
w3g
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 2008
Auto: .

22 Sty 2014, 16:01

Za błędy trzeba...płacić. :yes: Oszukali cię. Napisz do kolegi Migi60 na naszym forum. Podpowie tobie jak jest procedura legalizacji,bo jest diagnostą na SKP. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

31 Sty 2014, 23:25

No to taka nauczka dl Ciebie i dla nas, zeby jednak sprawdzać wszystko samemu i nie ufać do konca. Swoją droga wspolczuj, czlowiek moze stracic zaufanie do ludzi przez takie cos...
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2003

02 Lut 2014, 19:05

Nie koniecznie jest tak źle. Jesli był wystawiony samochód do sprzedaży z instalacją LPG a nie ma wbitego gazu w dowód rejestracyjny i dokumenty są nie do tej instalacji to zakupione auto jest niezgodne z ofertą handlowa. Nalezy ci się zwot pieniędzy. Do tego dochodzi fałszerstwo dokumentów którego sprzedawca powinien się obawiać gdyz to on takie dokumenty ci wręczył. Myślę, że dogadasz się z nieuczciwym sprzedawcą .
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

21 Kwi 2014, 20:27

Ja jestem nieufna. W swoim przypadku wolałam wszystko poprowadzić od początku samodzielnie. Zgłosiłam się do dobrych specjalistów z Warszawy, firmy [...] i mam pewność, że wszystko jest jak należy. Technicznie i "papierologicznie". :)
7agaaa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 06 1999
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Skoda Octavia
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus NX w pogoni za dziecięcymi marzeniami
    Jak trafić klipem reklamowym do inteligentnych odbiorców? Zbudować przekaz na pozytywnych uczuciach, wprawić w wibracje poczucie humoru i szybko zakończyć niespodzianką. Taki właśnie jest nowy, 30-sekundowy film reklamujący ...