Problem z montażem lamp

28 Lut 2022, 20:09

Kao napisał(a):Do astry G to nie są lampy to napewno, toż to całkiem inny kształt. Nie mieszaj w głowie chłopakowi.

Opel Astra G
Opel Astra F
Opel Astra F
Jak widać wszystkie pasują do astry z 2000 roku. A na zdjęciach autora są jeszcze inne. Jedne są zaokrąglone inne mają bok po skosie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Lut 2022, 21:56

Czy myślisz ze autor jest debilem i nie odróżni lamp astry G od F tym bardziej ze obie ma w ręku? Nie sądzę więc tym bardziej nie rozumiem co chcesz nam wmówić.
Moim zdaniem lampy autora nie są do tego auta, ktoś się pomylił. Na moje oko są to lampy z audi a4 b5
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Lut 2022, 22:01

Kao napisał(a):Na moje oko są to lampy z audi a4 b5

Może i masz rację, ale w opisie widać, że lampy, które podałem w linkach są z Astry. Jedne z F a drugie z G...No chyba, że sprzedawcy tych lamp źle je opisali. Oczywiście faktem jest to, że Audi A4B5 ma bardzo podobne lampy.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

28 Lut 2022, 22:03

Proszę bardzo, trafiony zatopiony, znalazłem nawet takue same https://www.wagen-shop.com/en/9387-head ... wa02b.html
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

28 Lut 2022, 22:12

Więc jaki z tego wniosek?
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

01 Mar 2022, 02:53

Rozmawiałem z kolegą,zastanawiam się nad jednym
On mówi że ,zanim zamontował lampy musiał trochę przerobić przód,a dokładniej mówiąc, wszystkie graty czyli błotniki przód grill od astry z przed lifting,idopiero mu to pasowało ,na sobotę się umówiłem żeby zobaczyć czy te moje wejdą do jego Astry
Michalkto
Nowicjusz

Zdjęcia: 3

01 Mar 2022, 02:56

To jeżeli okaże się że lampy pasują,to sprzedający z allegro mnie wprowadził w błąd i to świadomie,bo mówiłem jasno że Astra f classic rok 2000 :(
Michalkto
Nowicjusz

01 Mar 2022, 04:01

Ewentualnie zostaje mi ostatecznie ciąć pas przedni z okularami na lampy do tego przerobić błotniki pod kierunki ,bo to nijak paduje straszne szczeliny są
Coś tam potrafię zrobić mam czym najwyżej poświęcę 2 weekendy na to

Jeżeli chodzi o zwrot lamp sprzedawcy to już nie mogę ich oddać zaspałem minęło 14 dni :(
Michalkto
Nowicjusz

01 Mar 2022, 04:10

No to teraz się wkurzyłem bardzo :x
Link z lampami co kolega wysłał są identyczne kurde hmmm
Ale jak wytłumaczyć Fakt że kolega kupił pierwszy do astry f ja po nim i jemu pasują po małej przeróbce a mi nie to jest chore
Nie no piszę meila do gościa z allegro no d...l mnie wprowadził w błąd
Mój brat ma takie audi dziś zobaczę czy faktycznie pasują do tego samochodu , cały dzień będę miał już zwalony:(
Michalkto
Nowicjusz

01 Mar 2022, 08:23

Ktoś bez doświadczenia może się pomylić bo są bardzo podobne. Daj link do ogłoszenia tego sprzedawcy
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

01 Mar 2022, 11:03

No masz teraz dwa wyjścia na chwilę obecną - albo poświęcisz czas na przeróbki ( może kolega ci pomoże? ) i zrobisz jak chciałeś, bo lampy z ringami fajnie wyglądają ( przynajmniej ja tak myślę ), albo napisz do sprzedawcy, że byłeś u mechanika, który powiedział, że to nie są lampy do Astry F Classic z 2000 roku, i trzeba dużo przerabiać. Napisz, że nie były zamontowane, a tylko rozpakowane celem założenia, ale się okazało że nie pasują. Zobaczysz co ci sprzedawca odpisze. Mógł się sam pomylić, bo jak widać ze zdjęć moich i Kao, jest kilka lamp bardzo podobnych do siebie, a jak pokazał Kao prawie te same są w Audi. Więc narazie na spokojnie pogadaj ze sprzedawcą.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

01 Mar 2022, 12:28

Kao napisał(a):Na moje oko są to lampy z audi a4 b5
Rzeczywiście tak jest. Na zdjęciach , na kloszu pisze SONAR i https://www.abtuning.pl/pozycja/a4-ringi-sonar-blk Nie będą pasować , nie ma sensu rzeżbić . Do astry f są inne https://www.abtuning.pl/pozycja/astra-f-sonar-95-blk . Pozostaje dylemat czy w wersji classic z 2000 roku były jakieś konkretne zmiany . Nie pozostaje nic innego jak konkretnie porozmawiać ze sprzedawcą . Poszukaj na obecnych lampach na dokumentach sprzedaży oznaczeń . Dla tych co masz będzie SWA02B . To audi A4 95-98 . Do astry f 95-98 numer sonar SWO03B.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

01 Mar 2022, 14:19

Panowie dziękuję każdemu kto się włączył w tę rozmowę,bez was raczej bym nie ogarnoł tematu
Michalkto
Nowicjusz