Problem z niefabrycznym immobilizererm pomocy!

22 Lip 2017, 22:08

Witam, posiadam niefabryczny immobilizer < w trakcie odpalania auta muszę wcisnąć przycisk obok ręcznego.>
niestety auto nie odpala kreci non stop rozrusznik aż do wyczepiania akumulatora.
jest jeszcze 2 przełącznik pod maska obok pompy hamulcowej.
Wytłumaczy mi ktoś zasadę tego działania?

ten pod nogami przełącznik typu załącz rozłącz
ten pod maska zwykł dźwigniowy
BARDZO PROSZĘ O POMOC GDYŻ NIE MAM JAK JEŹDZIĆ DO PRACY A DO NAJBLIŻSZEGO MECHANIKA MAM 30KM
NIE MAM JAK AUTA NAWET ZAPROWADZIĆ
burmistrz123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 11 1987
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Mercedes
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Lip 2017, 22:30

Nikt Ci tutaj nie powie co i jak bo nie wiemy nawet co odcina ten alaimmobiliser. Może odcinać prąd na świece a może i odcinac pompkę paliwa. Musisz to zweryfikować
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Lip 2017, 22:43

Troszkę inaczej napisze już wcześniej miałem ten problem, wina był popsuty przełącznik pod nogami no wiec zrobiłem to na krótko, poprzez zwieranie na 1 sek kabelków, i auto normalnie odpalało.
Nie wiem czy mam zewrzeć te kabelki pod maska na stałe czy maja być rozłączone,
gdzie ten cały moduł niefabrycznego immobilizera instalują zwykle, po kablu ciężko mi dojść. nagram może video albo wstawię zdjęcia co wy na to?
burmistrz123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 11 1987
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Mercedes
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Lip 2017, 09:43

Na tym właśnie polega zamontowanie takiego modułu, że w każdym samochodzie jest on gdzie indziej, by utrudnic złodziejowi jego odnalezienie. Jeżeli zwarłeś juz przełącznik, to też odnajdź druga parę kabli pod maską i też je zewrzyj. Jak to nie pomoże, to ja radziłbym zadzwonić do jakiegoś alarmiarza lub kumatego elektryka, który ci to wymontuje. Nie wiem co masz za auto, może już nie ma sensu wozić ze sobą takiego ustrojstwa ....
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

25 Lip 2017, 16:47

Ten pod maską też musisz przełączać przed odpalaniem cy wystarczy ten obok ręcznego? Przypuszczam że mogą to być dwa niezależne od siebie zabezpieczenia. Jedno używane na co dzień (to przy ręcznym), a drugie jak zostawiasz samochód gdzieś na dłużej (to przy silniku).
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC 500 nietypowym samochodem bezpieczeństwa
    W ubiegły weekend po przerwie wróciła amerykańska seria wyścigowa IMSA WeatherTech SportsCar [...]. W czasie rundy na słynnym Daytona International Speedway oficjalnym samochodem bezpieczeństwa był Lexus LC 500 w niezwykłych, ...
    Nie daj się zaskoczyć zimie i zadbaj o swoje auto
    Szron na szybach, temperatury spadające poniżej zera i pierwsze opady śniegu oznaczają jedno – to ostatni dzwonek, aby przygotować swoje auto do zimy. Okres zimowy jest nie tylko testem dla aut, ale w szczególności ...