Problem z Obrotami podczas Hamowania

14 Sie 2015, 11:39

Witam, falowały mi obroty po podłączeniu do komputera wykazało przepływomierz powietrza wiec stwierdziłem że to silniczek krokowy po wymianie silnik zaczoł wariować 3 tyś obrotów nie chciał zejść falowały tak jak wcześniej teraz jest już lepiej tylko że trzyma za duże obroty 1,5 tyś 2 przy hamowaniu spadają do 1 tyś zdarza się również ze przy hamowaniu zgaśnie silnik dzieje się tak na PB i LPG. Znajomy mi mówił że trzeba zrobić adaptację przepustnicy co możecie powiedzieć na ten temat? lub od czego może tak się dziać? z góry dzięki za pomoc
Pacio3060
Początkujący

Prawo jazdy: 03 03 1997
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Nissan Primera P11
Silnik: 1,6 90 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Obowiązek używania odblasków i bezpieczeństwo na drodze
    Jedną z najważniejszych zasad bezpieczeństwa jest zasada widoczności. Uczestnicy ruchu drogowego powinni zadbać o to, by być widocznym dla innych i sami być jak najlepiej przygotowani do tego, by obserwować drogę i jej otoczenie. ...