Problem z OC AVIVA

04 Sty 2013, 20:00

Witam. Mam problem z OC mianowicie mój problem polega na tym iż jakieś 4 miesiące temu przypadkiem dowiedziałem się, że moje oc nie widnieje u nich w systemie. Dowiedziałem się o tym bo zgubiłem kartkę oc(ale już znalazłem) Dzwoniłem do AVIV'y kilkakrotnie i za każdym razem mnie zwodzili, że oddzwonią jak to wyjaśnią i do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi. Pech chciał, że dzisiaj miałem niewielką kolizje i nie wiem co teraz zrobić czy dać do spisania polisę oc czy dogadać się pieniężnie. Niestety nie posiadam żadnej umowy ani dowodu wpłaty, mam tylko kartkę polisy z pieczątką i podpisem agenta ubezpieczającego. Co mam począć
MateuszMG
Obserwowany

Auto: Opel Corsa B
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

04 Sty 2013, 22:34

Za ich błędy ty nie musisz płacić, druk jest potwierdzeniem zawarcia polisy. Dla pewności możesz jeszcze sprawdzić na stronie Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego, czy wyświetli że twój pojazd ma ubezpieczenie (po podaniu numeru rejestracyjnego). Bałagan i kiepskie podejście do klienta to już ich problem, najwyżej stracą klienta.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Rok produkcji: 2006

04 Sty 2013, 23:05

Właśnie o to chodzi, że nie z tej strony wynika, że nie mam żadnej polisy OC
MateuszMG
Obserwowany

Auto: Opel Corsa B
Silnik: 1.2
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

04 Sty 2013, 23:13

Nie najlepiej, w takim razie koniecznie musisz skontaktować się z ubezpieczycielem i wyjaśnić sprawę, że masz druk zawarcia umowy, ale w wyniku błędu faktyczny brak polisy. Na spisanie oświadczenia z tego co pamiętam masz 24 godziny (w sprawie kolizji). Do avivy możesz dzwonić, ale najlepiej przyjdź do oddziału.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Rok produkcji: 2006