Problem z odpalaniem jak auto jest rozgrzane

29 Maj 2023, 06:17

Witam mam forda cmax focus MK1 problem tkwi w tym że podczas jazdy gdziekolwiek i po przyjechaniu stawiając auto rozgrzane po chwili niechce odpalić dopiero po drugim trzecim podejściem ? Czy ktoś może ma lub miał taki przypadek w czym tkwi problem ???? Niby mówili mi że pompa paliwa ale po wymianie wszystko ok a po czasie znowu to samo się pojawią i tak już ma odkąd kupiłem może to wada ukryta czy ktoś coś wie o co chodzi a może miał to samo ???? A rok auta bo nie pisałem 2007 1.6 benzyna . Pozdrawiam i dziękuję z góry za jakiekolwiek rady i wskazówki!
roman7893
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
  • 29 Maj 2023, 06:35

Problem może tkwić w czujniku położenia wału.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Maj 2023, 07:05

No już syn mi mówił że może to czujnik ???
    roman7893
    Nowicjusz

Zdjęcia: 2

29 Maj 2023, 08:03

Czujniki położenia wału i wałka rozrządu do sprawdzenia. Od tego bym zaczął skoro problemy są z odpaleniem tylko przy rozgrzanym silniku.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Toyota Avensis silnik 2.0 D-4D Powerboost
      Avensis 2.0 D-4D Powerboost rozwija moc 150 KM (o 26 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 350 Nm (w zakresie 1600-2800 obr./min., o 40 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Dzięki temu przyśpieszenie ...