Wymiana zegarów - Toyota Yaris Hybrid 2017

22 Sty 2023, 05:52

Samochód:: Yaris Hybrid
Witam serdecznie, mam pytanko
Posiadam Yaris hybrid z marca 2017 i chcialbym wymieniac zegary na poliftowe po czerwcu 2017 czy jest to wogule mozliwe? a jesli tak jak to zrobic lub gdzie moge to zrobic i za ile chcialbym tez zeby w nowych zegarach byl ten sam przebieg jaki mam teraz
Dzieki za pomoc i info
Popiel
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
  • 22 Sty 2023, 09:58

Możesz wrzucisz zdjęcie jaki masz obecnie licznik? W Yarisce w wersji III były dwa liftingi i z tego co widzę w wersji po pierwszym lifcie i tej po drugim liczniki mają takie same złącza przy liczniku ale na pewno obudowa jego jeżeli chodzi o deskę jest inna. Dlatego nie da się go podmienić 1 do 1 nawet jak będzie działał po podłączeniu.

Popiel napisał(a):chcialbym tez zeby w nowych zegarach byl ten sam przebieg jaki mam teraz
    No tu trzeba by było znaleźć kogoś kto zaprogramuje przebieg taki jak masz obecnie na starym liczniku.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Sty 2023, 15:20

Chcialem dodac zdjecie ale jakos nie chce wejsc, teraz mam licznik z predkosciomierzem na środku z przebiegiem 49195 mil a chcialbym ten po liftowy z wyslwietlaczem po środku
    Popiel
    Nowicjusz

22 Sty 2023, 20:52

Wymiana zegarów - Toyota Yaris Hybrid 2017
    Widzę, że dodałeś więc załączam do postu. Masz go w milach to auto z kierownica po prawej stronie?

Co do licznika to tak się domyślałem ze to będzie ten. Nowszy licznik ma takie same złącza i tu chyba kształt jego jest taki sam więc jest szansa, że będzie pasował. Tu licznik o który pewnie Ci chodzi [link do oferty na Allegro wygasł] Dobrze by było jak byś znalazł kogoś kto zajmuje się licznikami i będzie w stanie zaprogramować w nowym taki sam stan licznika, a przy okazji pomoże w podłączeniu bo mimo iż złącza pasują z tego co wiem nie oznacza to że po podłączeniu taki licznik będzie działał.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Sty 2023, 21:41

Dzieki bardzo, za pmoc
    Znalazlem nie drogo nowszyblicznik kupie na próbe i zobaczenia czy za dziala
    Popiel
    Nowicjusz

16 Maj 2023, 15:31

I jak udało się wymienić ?
    ryhu
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak marki premium zmieniają motoryzację
      Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...

23 Maj 2023, 00:44

Prawie, to znaczy zegary dzialaja ale te ktore kupilem byly od najlepsze wersji dlatego pokazuje bledy ( brak przedniej kamery) , wymienilem rowniez przyciski w kierownicy i niestety prawa strony nie dziala ta od obslugi komputera, , teraz wystarczy podjechac do Toyota podpiac pod orginalnego kompa i wszystko bedzie dzialac, Niestety w Uk nie chca lub nie umieja mi tego zrobic dlatego musze czekac na wyjazd do PL
    Popiel
    Nowicjusz

23 Maj 2023, 16:06

Dzięki, ja miałem więcej szczęścia, po wymianie zegarów dostałem nowe funkcje, lepszy komputer, informacje o otwartych drzwiach, rozpoznawanie znaków i inne, dodatkowo fajnie widać jak ładują się baterie.
    ryhu
    Obserwowany

27 Maj 2023, 00:55

Super, Gratulacje
    Popiel
    Nowicjusz