Problem z Odpalaniem VW Taro/Hilux V

16 Sie 2021, 19:45

Witam,
Mam problem z odpalenie VW Taro silnik 2.4l 22R-E benzynka. Samochód jest po wymianie panewek oraz pompy paliwa. Samochód coś tam łapie na plaku ale na benzynie nie chce odpalić. Stał około 5lat w takim stanie. Do baku idą 3 wężyki paliwowe, 1 idzie do listwy wtryskowej, 2 do filtra paliwa a 3 przelewowy chyba. W samochodzie jest też wybebeszona elektryka ale chyba dobrze podłączona. Co może być przyczyną że samochód nie odpala ? Samochód zastałem tak w garażu, nie ja go tak rozgrzebałem. Samochód posiada niestety instalacje gazową.
blackbum
Nowicjusz

16 Sie 2021, 20:40

Przed odpalaniem zmienione paliwo i filtr paliwa? Rozrząd dobrze ustawiony?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Sie 2021, 20:43

Paliwo nowe, filtr paliwa zmieni się z czasem
blackbum
Nowicjusz

16 Sie 2021, 20:46

Z jakim czasem? Chłopie nie zrobiłeś podstawy a oczekujesz efektów. To tak jakbyś tylek podcierał tym samym papierem co tydzień temu.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

16 Sie 2021, 20:50

Problem jest taki że bak jest zdjęty, pompa jest w zbiorniczku z bańki 5l bo jest nowa i jeszcze nie założona, do którego przewodu należy ją podpiąć do 1 czy 2?
1 idzie do listwy a 2 do filtra
Filtr będzie za 2 dni
blackbum
Nowicjusz

16 Sie 2021, 21:40

Pomiń filtr i podłącz się bezpośrednio na zasilanie.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z grypą za kierownicą to prawie jak z alkoholem
    W okresie zimowym mamy święta i niedługo później ferie zimowe więc dużo podróżujemy i często pokonujemy długie trasy samochodem. Zmęczenie i niskie temperatury mogą wówczas sprzyjać chorobie. Przeziębienie, ...
    [2018] Alpine A110
    Przez kilka ostatnich lat słyszało się tylko o znikaniu kolejnych marek. W końcu mamy jakąś reaktywację. Francuski Alpine (nie, nie producent car audio) przedstawił model A110 nawiązujący do protoplasty. Technicznie - 1,8 ...

17 Sie 2021, 09:04

właśnie tak jest zrobione, jest podłączona bezpośrednio do listwy wtryskowej ale dalej nie chce odpalić
blackbum
Nowicjusz

17 Sie 2021, 09:21

No i jak Ci pomóc? Elektryka rozdłubana, brak podstaw, Ty nic nie sprawdziłeś i chciałbyś żebyśmy rozwiązali twój problem. Sprawdzić uklad zapłonowy, rozrząd (mówię po raz kolejny), ciśnienie na cylindrach, wymienić świece. Bez podstaw nie zrobisz kroku do przodu.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

17 Sie 2021, 14:53

Dzięki za podpowiedź, pokombinuje dziś
blackbum
Nowicjusz