Problem z odpaleniem laguna II

10 Lut 2020, 07:45

Witam serdecznie,
Mam pytanie na cito
Szwagier chciał odpalić moją laguna II
Włożył kartę i tylko dotknął przycisk start, laguna nie zareagowała tylko było pstryk i koniec. Ja wsiadłem tak to za kierownicę i próbowałem odpalić. Ale nie reaguje po przytrzymaniu przycisku start wszystko na chwilę znika jakby się resetowalo. Wyciągnąłem czytnik okazało się, że nie ma tego plastiku od pierwszego stopnia. Moje pytanie bo szpec powiedział, że wystarczy kupić czytnik i to pomoże, czy tak jest
Czy Jeszce coś może być.
Drugie moje pytanie czy kupując czytnik kupujemy po tym.nummerze na obudowie czy tylko po modelu
Jak mam laguna II kombi lift 2006
Bardzo bym prosił o pomoc , bo auto stoi 100km od domu a chce nie brać lawete
Pozdrawiam
LG2707
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: 307SW
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

10 Lut 2020, 16:19

Pierwsze co to czy masz sprawny akumulator? Objawy typowe dla padniętego aku. A co do czytnika to nic nie trzeba kodować po zakupie. Kupujesz do danego modelu. Działa pług & play.
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...