Problem z odpaleniem passata B5 przy -3 stopniach

11 Gru 2011, 12:34

Witam

Nie wiem czy w dobrym dziale, jak coś to przepraszam.

Mam problem z odpaleniem Passata B5 sedan 90KM diesel. Przy -3 stopniach auto odpala ok 8sek kręcenia. Przy temperaturach 0 i wyżej, auto odpala od pierwszego razu bez zająknięcia, dzieje się to przy minusowych temperaturach. Boję się gdy przyjdzie -15? chyba go nigdy nie odpalę. Załączam filmik nagrany w ładnej jakości i dzwięku jak auto się zachowuje i proszę o opinię co może być nie tak. Akumulator BDB, świece stare jak świat nie wymieniałem z 5 lat. Filtr paliwa NOWIUTKI, paliwo ze stacji orlen ON, zalane pół baku :)

link do filmu

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ostatnio edytowany przez jarekciszewski, 11 Gru 2011, 21:21, edytowano w sumie 1 raz
jarekciszewski
Początkujący

Miejscowość: Polanica Zdrój

11 Gru 2011, 18:21

sprawdż świece żarowe
Janusz00
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 2000
Auto: peugeot 306

19 Gru 2011, 22:02

okej, problem rozwiązany.
Wszystkie 4 świece nie grzały :)

Dziękuję, pozdrawiam
jarekciszewski
Początkujący

Miejscowość: Polanica Zdrój
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry z klocków Lego
    Australijska Toyota pokazała w Melbourne pełnowymiarową replikę Camry nowej generacji zbudowaną w całości z klocków Lego. Samochód stworzył Ryan McNaught przy użyciu 500 tys. elementów. Toyota Lego Konstrukcja ...
    Jak zamontować fotelik w samochodzie dla Twojego dziecka?
    W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak zamontować fotelik dla dziecka. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Poświęcamy czas i energię, by naszym pociechom ...