Witam prosze o szybka pomoc bo jestem doslownie zdespoerowny
opisze doglebnie caly problem mianowicie:
1. Nie palila mi sie swiatlo pozycyjne takze zabralem sie za to raz sie palilo raz nie stwierdzilem ze musze przeczyscic styki zapewne i odpuscilem sobie narazie
2. Jako ze mam problem z falujacymi obrotami na biegu jałowym czasami gasnie auto i przy puszczaniu gazu rosna obroty zabralem sie za przepustnice znalzlem rozbieżne informacje odnosnie adaptacji jedni pisza ze w AHL robi sie to przez VAG inni ze
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
ZAbralem sie pierw za to drugie sprawdzilem jak z ta linka i wszystko bylo ok jednak troche tam poprzestawialem(rowniez watpie zeby to mialo wpylyw na problem)
3. No i teraz chyba przyczyny problemu CHcialem przeskanowac auto programem VAG 409.1(ponieważ przy apatacji nie moze byc błedów) niestety na jednym z blokow wyskoczyl mi komunikat ze jest wersja niezarejstrowana wiec niestety odpalilem program VAG 311.2 i rowniez odpalilem pelne skanowanie auta nie zawracalem uwagi na to co dzieje sie w aucie gdyż juz predzej używałem tych programow i wszystko bylo ok.
Po skanowaniu podczas któych nie wykryło błędów, chcialem odpalic auto aby je nagrzac przed adaptacja no i wlasnie... nie chce juz odpalic przy próbie rozruchu jest charakterystyczny PISK moze jakby ECU?(jakby ten głośnik odpowiedzalny za alarm , typowo elektyczny żadna mechanika , jest tak glosny ze nawet nie wiem czy rozrusznik pracuje) zauważyłem ze wszystkie
kontrolki wariują przy rozruchu ze pali sie abs ale to chyba sei zawsze palil czasami pali sie airbag na zaplonie,zamyka i otwiera drzwi kiedy chce,wyzerowal sie licznik km, czasami po probie rozruchu wskaznik paliwa pokazuje nierealne wartosci, zauwazylem tez ze pompa paliwa raz ciagnie paliwo ok a po kolejnej probie juz sie strasznie meczy na zaplonie, jak ustawie klime na jakas temp to niby jest ok ale sam zmienia nawiew przechodzi w tryb auto.. gneralnie cala elektryczna oszalala)
4. Przeskanowlem auto jeszcze raz pierw 409( wykryło blad zwarcie na plusie tego swiatla co kombinowalem) i zauwazylem ze na VAGU 311.2 na pewnym etapie chyba hamulcow diody zaczely sie zapalac klima tez zmieniala nawiew tylko nie wiem czy to od tego programu czy samo z siebie, dalem sobie spokoj zeby czegos jeszcze nie rozwalic jedynie po pewnym czasie przekrecilem kluczyk i sprawdzilem wszystko jeszcze raz i poziom paliwa sie zgadzal , pompa paliwa pracowala tez ok, no ale proba rozruchu i znowu to samo...PISK
Poszedlem do elektryka bo mam akurat bardzo blisko noa le sobota godzina 13 i tyle w poniedzailek podejda, jakie moga byc przyczyny? ch...a predzej skanowlem i nie bylo problemow....
ZApewne to sprawa dla elektryka ale moze ktos wie w czym moze byc problem?
Z gory dzieki za pomoc...