Klopoty z odpaleniem silnika

15 Mar 2013, 20:55

Witam

Jestem wlascicielem Dodge journey 2.0 CRD 2009 r
Samochod 2 tygodnie stal w garazu bez odpalania(wczesniej przyjechalem z dlugiej trasy)
Teraz chce odpalic i migaja mi wszystkie swiatla ,slysze w skrzynce z bezpiecznikami "cyk" i nic sie nie dzieje.Samochod nie chce zapalic,nawet nie probuje krecic poprostu zdechl.Wymienilem przekeznik czterostykowy ktory dziwnie cykal na nowy ale to samo.Dzis ladowalem akumulator ale nie che sie naladowac.Wogole nie reaguje na podlaczenie prostownika ,jakby go nie widzial.
Akumulator mam zelowy i prostownik ktory wedlug instrukcji obsluguje takie.Pomozcie co robic??
Kupic nowy aku ,szukac w bezpiecznikach??Sam nie wiem.Aktualnie nawet samochodu nie moge otworzyc z pilota ,tylko mechanicznie kluczykiem.Samochod padl na dobre :(

pozdrawiam
sds
Obserwowany

Auto: Dodge Journey

15 Mar 2013, 22:35

Bez paniki ...... nie żyjesz na pustkowiu. Pożycz od dobrej duszyczki dobry , sprawdzony akumulator i się przekonaj czy Twój aby nie wyzioną ducha....
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodorowa Toyota Mirai we flocie ADAC
    Niemiecki automobilklub ADAC powiększył swoją flotę o wodorowo-elektryczną Toyotę Mirai. Sedan zasilany ogniwami paliwowymi będzie na co dzień używany przez pracowników klubu w północnej Bawarii. Samochód ...