Problem z odpaleniem poloneza 1.6

31 Sty 2010, 19:44

ok a jak nie zapali to rozrusznik trzeba wymienic tak?? czy to moze byc padniety akumulator to znaczy slaby nie bylem jeszcze w domu tam gdzie bryka stoi w garazu botam nie mialbym netu
dell
Nowicjusz

Miejscowość: płock
  • 31 Sty 2010, 20:05

Przecież pisałes,że akumulator naładowany.
    Sprawdź ten rozrusznik i połączenie masy między silnikiem a kastą - taki pleciony przewód miedziany.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

31 Sty 2010, 20:43

tak ale pytalem sie ziomala i on mi powiedzial ze akumulator jak jest zly to nawet po naladowaniu i wlozeniu do samochodu mogl sie rozladowac na tyle ze sie nie zapali bo rozrusznik potrzebuje wiecej pradu
    dell
    Nowicjusz

Miejscowość: płock

01 Lut 2010, 20:54

u mnie był podobny problem z polonezem i jak sie okazalo trzeba bylo wymienic tulejki i szczotki w rozruszniku koszt ok 20 zl poradzilem sobie z tym problemem sam tylko potrzeba bylo na ten cel przeznaczyc niemalze caly dzien
    kania
    Nowicjusz

Miejscowość: Czuchów-Pieńki

04 Lut 2010, 22:17

Witam!! mam problem z swoim polonezem.Nie pali na benzynie i nie działa w zupełności na benzynie ewentualnie gdy odepnę czujnik temp to pali i to bardzo długo trzeba kręcić i jak zapali chodzi z 4-5 sek na obrotach ok 3 tys po czym gaśnie... zostało wymienione : silnik krokowy , filtr paliwa , wtrysk , świece , kable wysokiego napięcia , czujnik temp , komputer . Pompa paliwa podaje odpowiednie ciśnienie.. natomiast mam podejrzenie ze moze nie działac prawidłowo sonda lambda lecz na razie nie mam kasy by jej wymienić.jeśli chodzi o użytkowanie auta na gazie jest porostu idealnie elegancko pracuje równo itp.. lecz na benzynie ..
    Adrian
    23adrian
    Nowicjusz

Miejscowość: Wilkowice
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...