Problem z odpaleniem pontiac trans sport 2.3 16v pomocy

17 Lut 2013, 20:38

Witam, mam taki problem z moim pts 2.3 16v Auto chodziło, dojechałem normalnie do pracy a jak już chciałem wracać to auto odpaliło, chodziło na wolnych obrotach, nie reagowało na gaz i zgasło, od tego momentu nie mogę go odpalić. Sprawdzałem świece iskra jest, paliwo do wtrysków dochodzi, wężyki podciśnienia wszystko na miejscu. Auto nie odpala na paliwie ani na gazie, auto próbowałem odpalić na hol i bez żadnych rezultatów nie odpalił :( co może być przyczyną?? gdzie jej szukać? czy mógł przeskoczyć łańcuszek rozrządu?? Proszę o pomoc.
mar32cino
Nowicjusz

Auto: Pontiac Trans Sport

18 Lut 2013, 20:55

Najprawdopodobniej wystąpiła awaria sterownika elektronicznego,albo nawala immo ,jeśli go masz.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Lut 2013, 21:19

tzn chodzi Ci o moduł sterowania? nie mam imo
mar32cino
Nowicjusz

18 Lut 2013, 21:34

Masz tam elektroniczną linkę gazu? Chodzi o sterowanie elektroniczne wtryskiem(komputer),widocznie iskra jest nie wtedy gdy trzeba,przyczyna może być błaha,np.słaby styk elektryczny,słaba masa gdzieś(zaśniedziałe styki),sprawdzałeś pompkę wstępną paliwa(ta w baku?)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Lut 2013, 22:20

nie mam elektronicznej. pompa sprawna wtryski podają. iskra jest. :-[ niewiem co to może być..
mar32cino
Nowicjusz

18 Lut 2013, 22:45

sprawdż czy jakiś żartowniś nie zatkał wydechu.
andrzej_124
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zmęczenie, sen - przyczyny wypadków drogowych
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...
    Warsaw Oldtimer Show 2018 / relacja
    Klasycznie piękne oldtimery i youngtimery można było obejrzeć w majowy drugi weekend na V Targach Pojazdów Zabytkowych Oldtimer Warsaw Show 2018 które odbyły się w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie. To największe ...

20 Lut 2013, 09:38

prawiłem okazało się że winowajcą był napinacz jednakże mam jeszcze taki problem, że auto nie wchodzi w ogóle na wolne obroty i tu pytanie gdzie szukać przyczyny?
mar32cino
Nowicjusz