Problem z odtwarzaniem płyt cd

08 Maj 2018, 11:19

Witam, Dziś mam problem z odpaleniem świeżo nagranej płyty w moim odtwarzaczu seat aura cd z leona 1, nagrałem jedną płytę nie działała, była to inna płyta niż zawsze(innej firmy) nagrałem kolejną tym razem na płytkę których już używałem pare razy i dalej to samo, "cd error" odtworzy może 1-2 piosenki czasem i znowu wyskakuje cd error, wszystkie płyty nagrane wcześniej działają bez problemu. Dodam że wrzuciłem tą płytę do starego radia w domu i bez problemu ją odtworzył. Piosenki w jakości 128 kb/s a płyta nagrywana tak jak zawsze w windows media player
Olek1995
Początkujący

Prawo jazdy: 03 12 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon I
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

09 Maj 2018, 12:28

Nic nie zmieniałeś w ustawieniach podczas nagrywania?

Już nie raz spotkałem się że oryginalne radia odmawiają czytania nagranych płyt. Kiedyś jak miałem problem zużyłem chyba 10 płyt i nagrywałem na wszystkie to samo ale z różnymi prędkościami i opcjami. Działały chyba tylko dwie płyty które były nagrywane wolno.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

10 Maj 2018, 08:51

Nie mam pojęcia do tej pory co było powodem, sciągałem z tej samej strony w tej samej jakości i nagrywałem tym samym programem, kolega mi nagrał u siebie i działa bez problemu :o , nagrywał tym samym programem co ja więc problem tkwił pewnie w stronie z której ściągałem piosenki.
Olek1995
Początkujący

10 Maj 2018, 08:57

Dodam ze właśnie zawsze szybko nagrywałem i działało, wczoraj po 1 płycie która nie działała nagrałem wolno i to też nie pomogło, a moje płyty działają w każdym innym miejscu, tylko nie w moim aucie.. Na początku myślałem ze dlatego że moje radio w aucie odtwarza tylko format audio cd a w innych odtwarza też mp3 ale jak włożyłem do już prawie zabytkowego radia(około 25letnie) w domu i działało to sam już nie wiem co to się dzieje
Olek1995
Początkujący